The Guardian'ın haberi Ağrı'da doğrulandı
İngiliz The Guardina gazetesinde buzul erimelerinin artık geri döndürülemez noktaya geldiği yazıldı. Ağrı Dağı'nın zirvesinde eriyen buzullar haberi doğruladı.
BUZUL ERİMELERİ ARTIK GERİ DÖNÜLEMEZ NOKTADA
Bugün İngiliz The Guardian'ın haberine göre, bilim insanları, küresel iklim felaketinin artık geri döndürülemez bir noktaya geldiğini ifade etti. Buna göre, bilim insanları, fosil yakıt yakımı bir gecede sona erse bile, buzul erimesinden kaynaklanan deniz seviyesindeki yükselmenin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ayrıca bilim insanları, son araştırmalara göre, buzul erimelerinin deniz seviyesinde minimum 27 santimetre yükselmeye neden olacağına da dikkat çekti.
THE GUARDİAN'IN HABERİ AĞRI'DA DOĞRULANDI
Sosyal medya mecraı TikTok'ta bir kullanıcı tarafından, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Türkiye'nin en yüksek dağı Ağrı Dağı'nın zirvesinde çekilen görüntüler, The Guardian'ın o haberini doğruladı. Görüntülerde, eriyen buz kütlelerinden dolayı zirvede yer yer oyuklar açıldığı görüldü. Yöre halkı, buzların erimesi nedeniyle kayalıkların daha önce hiç olmadığı kadar aşağı yuvarlandığını belirtti. Dün de, Ağrı Dağı'na zirve yapmak için çıkan dağcılar, kayaların üzerlerine düşmesiyle karşı karşıya kalmış, canlarını zor kurtarmıştı.
Bakmadan Geçme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Güngören’deki mitinge katıldı
Memurlar bakanlığın önündeki ağacı ’dilek ağacı’na çevirdi
Galatasaray, Kadıköy’de iyi performansını sürdürdü
Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe:1-Galatasaray:1
Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 0 - Beşiktaş: 2
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, yarın Florida’da Ukraynalı heyetle bir araya gelecek