Zorlu maçın galibi Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş deplasmanda Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Zorlu maçın galibi Beşiktaş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankaragücü galibiyeti ile moral bulan Beşiktaş, Başakşehir karşısında da maça etkili başlayan taraf oldu ve galip gelmeyi başardı. Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Aboubakar ve 55. dakikada Masuaku kaydetti.

Bu galibiyet ile Beşiktaş puanını 49 yaptı ve haftayı 3. sırada tamamladı.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-15. dakikada Beşiktaş golü buldu. Başakşehir savunmadan çıkmaya çalışırken Cenk Tosun’un Şener’e yaptığı baskı sonucu topu orta yuvarlaktaki Salih aldı. Salih’in savunma arkasında attığı pası alan Aboubakar, karşı karşıya kaldığı pozisyonda uzak direk dibine ayak içi yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

-18. dakikada Başakşehir’de Şener’in sağ kanattan içeri doldurduğu topu Onur Bulut sektirdi. Ceza alanı dışında topu önünde bulan Aleksic sert vurdu, top üstten autta çıktı.

-35. dakikada Januzaj’ın Gedson’a yaptığı sert faulün ardından hakem Januzaj’a direkt kırmızı kartını çıkardı. Ev sahibi ekip 10 kişi kaldı.

-40. dakikada Beşiktaş’ta sakatlanan Tayyip Talha’nın yerine Saiss oyuna dahil oldu.

-41. dakikada Başakşehir’in Deniz ile sol kanattan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası gerisinden Figueiredo kafayı vurdu. Yerden sekip uzak direğin dibine doğru giden topu Mert Günok son anda kornere çeldi.

Karşılaşmada başka tehlikeli pozisyon olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan siyah beyazlı ekip oldu.

-55. dakikada Beşiktaş, Masuaku ile farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan, merkeze doğru hareketlenen Aboubakar sol kanatta Masuaku’nun hareketlendiğini gördü ve topu ona gönderdi. Topu alan Masuaku ceza alanın sol çaprazından uzak direğe düzgün bir vuruş yaptı ve top ağlara gitti. Durum 2-0 oldu.

-58. dakikada Beşiktaş, Redmond ile mutlak golü kaçırdı. Başakşehir savunmadan çıkarken yaptığı baskı sonucu topu alan Gedson bekletmeden içeri çevirdi, kaleci ile karşı karşıya kalan Redmond topu kaleci Volkan'ın üzerine vurdu.

-Başakşehir’in golü ofsayta takıldı. 62. dakikada Mahmut Tekdemir’in savunma arkasına gönderdiği topta kaleci ile karşıya kalan Figueiredo, Mert’i geçti ve topu boş ağlara gönderdi ancak yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımın da gol için çabalasa da başka gol olmadı ve Beşiktaş 2-0 sahadan galip ayrıldı.

Bakmadan Geçme