UEFA'dan Rusya kararı! Men edildiler

UEFA, gelecek sezon Rus takımlarının organizasyonlarda yer almayacağını açıkladı.

UEFA'dan Rusya kararı! Men edildiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UEFA, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle Rus futbol takımlarının gelecek sezon da Avrupa kupalarından men edildiğini ve EURO 2028 ve EURO 2032 Avrupa Şampiyonaları ev sahipliği başvurularının geçersiz sayıldığını açıkladı.

2022/23 UEFA KULÜP MÜSABAKALARI

UEFA İcra Kurulunun aldığı karara göre, Rus takımları gelecek sezonda da UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyecek.

UEFA ULUSLAR LİGİ 2022/2023

Rusya, gelecek sezon B Ligi 2. Grubu maçlarına katılmayacak ve bu grupta otomatik olarak dördüncü sırada yer alacaktır. Sonuç olarak, Rusya, grup aşamasının sonunda küme düşecek ve B Ligi'nde 16. ve son sırada yer alacaklar.

UEFA KADINLAR EURO 2022

Rusya, 6-31 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'de yapılması planlanan UEFA Kadınlar EURO 2022 final turnuvasının C Grubu'nda da yer almayacak. Rusya yerini play-off'larda mağlup ettiği Portekiz'e bırakacak.

2023 FIFA KADINLAR DÜNYA KUPASI İÇİN AVRUPA ELEMELERİ

.Rusya, bu yarışmada sonraki maçların hiçbirine katılmayacak ve şu ana kadar elde edilen tüm sonuçlar geçersiz sayılacak.Sonuç olarak, C Grubu beş takımlı bir grup olarak devam edecek.

UEFA KADINLAR FUTSAL EURO 2022 (FİNAL TURNUVASI)

Rusya, 1 ve 3 Temmuz tarihleri arasında Portekiz'de yapılması planlanan (Portekiz, İspanya ve Ukrayna'dan oluşan) final turnuvasına katılmayacak ve yerini Rusya'nın kazandığı ana turun 1. Grubu'nu ikinci bitiren Macaristan alacak.

Bakmadan Geçme