Rıza Kayaalp 11'inci kez gururumuz oldu

Milli güreşçi Rıza Kayaalp 11'inci kez göğsümüzü kabarttı. Kayaalp, Avrupa şampiyonu oldu.

Rıza Kayaalp 11'inci kez gururumuz oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 130 kiloda altın madalya elde etti.

Rus asıllı İtalyan Danila Sotnikov ile karşılaşan Kayaalp, günün son müsabakasında rakibini 4-0 mağlup ederek 11'inci kez Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

EN FAZLA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU KAYAALP'DE

'En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu' unvanının sahibi olan Rıza, kendisine ait rekoru geliştirdi. Rıza Kayaalp'in kariyerinde ayrıca 4 dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat ikinciliği ve iki olimpiyat üçüncülüğü bulunuyor.

Budapeşte'deki şampiyonada elemelerde Rumen Alin Alexuc Ciurariu ile yaptığı karşılaşmayı teknik üstünlükle kazanan Rıza, çeyrek finalde ev sahibi ülkeden Dariusz Attila Vitek, yarı finalde de Azerbaycanlı Beka Kandelaki'yi mağlup etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUTLAMA MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Kayaalp'i sosyal medyadan yayınladığı paylaşımıyla kutladı. Erdoğan, mesajında, "Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak 11’inci kez Avrupa Şampiyonu olan millî sporcumuz Rıza Kayaalp ile aynı turnuvada gümüş madalya kazanan Yunus Emre Başar ve bronz madalyaların sahibi olan Emre Mutlu ile Ahmet Uyar’ı canıgönülden tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme