Lale Orta: "Kamuoyunun gerçeği bilmesini istedim"

MHK Başkanı Lale Orta, son haftalardaki hakem tartışmaları ve VAR Merkezi hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lale Orta: &quotKamuoyunun gerçeği bilmesini istedim"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHK Başkanı Lale Orta, futbol gündemindeki hakem, VAR Merkezi ve tartışmalı pozisyonlar hakkında TRT Spor'a konuştu.

Hakemlere üzerinde bir baskı yapmadığını ifade eden Lale Orta "Hiçbir şekilde, hiç kimseye ben baskı yapmadım. Yapımda yok bu zaten. İletişimden yanayım, neden böyle bir konu ortaya çıktı bilmiyorum." dedi.

Galatasaray- Kasımpaşa maçında Donk ile Zaniolo arasında geçen pozisyon hakkında Orta, Donk pozisyonunda, televizyonda pozisyonun kırmızı kart olması gerektiği söylendi. Hakemlerden aldığım bilgide Donk'un ayağa basmadığını öğrendim. Böyle bir olayın farklı bir açıdan kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini, kamuoyunun gerçeği bilmesini istedim. Asla bir kulübe manipülasyonum olamaz. Gösterilmeyen pozisyonun gösterilmesini istemek nasıl manipülasyon olabilir? Buradaki sorun kart değil. Gösterilmeyen açıyı, o pozisyonun o açıdan gösterilmesi gerektiğini ve bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğini düşündüm. Hiçbir şekilde bir programa asla baskı yapmadım. Bu bana asla yakışmaz. Adaleti savunan bir insanım. Herkes için şeffaflık diyorum. Eğer başka bir maçta, başka bir görünmeyen pozisyon olursa aynı şekilde davranırım." diye konuştu.

"HAKEMLERİMİZ, SON 3 HAFTADA BİRKAÇ MAÇ DIŞINDA ÇOK BAŞARILIYDI"

Hakemlerin son 3 haftadaki performansını değerlendiren Lale Orta,"Hiçbir iş tabii ki kolay değildir. Her şeyi eğer çok iyi yapmak istiyorsanız her şeyin zorluklarıyla karşılaşırsınız ama bunlar bizim yaptığımız planlama programlamanın içinde baş edilebilecek şeyler. Biz yaptığımız işin gereklerini yerine getiriyoruz. Liyakatımızın buna uygun olduğunu biliyoruz yıllarımız bu işin içinde geçti. en üst düzeyde FIFA hakemliği yaptım. Şampiyonlar Ligi maçı yönetim final maçını yönettim. O yüzden de böyle baktığınız zaman geçmişimizde zorlu olan şeyleri başardık ama şu anda bulunduğumuz konumda da aynı başarıları tekrarlayabiliriz. Tekrar ediyorum ben başarılı olmaya geldim yalnızca bu dört ay için değil çok açık söyleyeyim. Yeni yönetimle beraber seçildikten sonra da federasyona ve hakemlere hizmet etmek istiyorum ve ben inanıyorum ki hakemlerimiz, son 3 haftada birkaç maç dışında çok başarılıydı." ifadelerini kullandı.

"MAÇ İZLEME EKİBİMİZ ÖNEMLİ POZİSYONLARI GÖNDERİYOR"

"Bütün hakemleri takip ediyoruz. Maç izleme ekibimiz önemli pozisyonları gönderiyor. Bunlar zaten Bein Sports'un görüntüleri. Her hafta bütün önemli pozisyonları detayları ile inceleyerek hakemlerin gözlemci raporları ile karşılaştırarak yeni haftaya başlıyoruz. Dinlemem gereken pozisyonları dinleyip notlar alıyorum. Hakemlerimizin hakkını savunmak zorundayız”

Hakem atamalarında kullanılan algoritmada değişikliklere gittiklerini ifaden eden Orta, "Bu dünyada da Avrupa'da da bizden başlayan yeni bir uygulama. Algoritmaya yeni kriterler ekledik. Belli hafta ceza alan hakemler bir alt klasmandan başlayacaklar maç yönetmeye. Alt klasmanın önemli maçlarında yine üst klasman hakem görevlendirilmesi gibi bir çok böyle daha iyileştirmeye yönelik, rastladığımız yoldayken fark ettiğimiz bir sorun oluyorsa eğer mutlaka onun da notunu olarak geldiğimizden beri bu konuyla ilgili birçok eklemeler yaptırdık." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme