İnönü Üniversitesi kampüs ligleri başladı

İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKSDB) tarafından organize edilen 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 5'inci Kampüs Ligleri futbol ve voleybol müsabakaları ile başladı. 

İnönü Üniversitesi kampüs ligleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl, önemli derecede katılımın olduğu organizasyon öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. İnönü Üniversitesi Kampüs Ligleri Koordinatörü Taha Yasin Ilkım, futbol ve voleybol müsabakaları ile kampüs liglerinin ilk ayağının başladığını belirtti.

Ilkım, Kampüs Ligleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Amacımız, her yıl olduğu gibi öğrencilerimizi sporun içinde tutmak, sağlıklarını sporla desteklemek biraz da olsa derslerin yoğunluğundan kurtarmak. Tabii ki amacımız burada üniversitedeki tüm birimlerin spora ilgilerini artırma aynı zamanda sporun içinde tutmak. Bugün başlayan futbol müsabakalarını yıl boyu devam ettireceğiz. Sezon sonunda finallere ulaşacağız. 4 yıl bunu başarılı bir şekilde sürdürdük ve sonuçlarını aldık. Olumlu sonuçlar aldık. Bunu önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz ve aynı sonuçları almaya devam edeceğiz inşallah.”

Taha Yasin Ilkım, pandemi sonrası insanların daha fazla sporla içi içe olması gerektiğini, pandemi sürecinde hareketsiz kalınan dönemin eksikliğinin giderilmesi adına bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirtti. Ilkım, ayrıca SKSD Başkanlığı’nın en önemli görevlerinden birinin de öğrencilere spor yapma imkânı verdiğini belirterek, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Tunç’a teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Kampüs ligleri futbol müsabakaları A, B ve C gruplarında gerçekleşen müsabakalar ile başladı. 1. Hafta futbol müsabakaları 5 Aralık’ta saat 11.30’da oynanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Fen Edebiyat Fakültesi arasında gerçekleştirildi.

Gruplarda gerçekleştirilen ilk hafta sonuçları şu şekilde:

A Grubu Müsabaka Sonuçları:

Sağlık Hizmetleri MYO 4 – 1 Fen Edebiyat Fakültesi

Hukuk Fakültesi 5 – 0 Adalet MYO

Spor Bilimleri Fakültesi 8 – 2 TÖMER

B Grubu Müsabaka Sonuçları:

İlahiyat Fakültesi 1 – 4 Malatya OSB

Mühendislik Fakültesi 4 – 3 Tıp Fakültesi

Hemşirelik Fakültesi 2 – 0 İktisadi İdarî Bilimler Fakültesi

C Grubu Müsabaka Sonuçları

Eczacılık Fakültesi 2 – 2 Güzel Sanatlar Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi 2 – 4 Malatya MYO

İletişim Fakültesi 3 – 3 Eğitim Fakültesi

Voleybol

Voleybol Kadınlar’da müsabakalar A Grubu karşılaşmalarıyla başladı. İlk müsabaka 6 Aralık’ta saat 11.00’da Sağlık Hizmetleri MYO ile Hemşirelik Fakültesi arasında gerçekleşti. A Grubu’nun sonuçları şu şekilde:

Sağlık Hizmetleri MYO 0 – 2 Hemşirelik Fakültesi

Eğitim Fakültesi 0 – 2 Sağlık Bilimleri Fakültesi

Tıp Fakültesi 0 – 2 Spor Bilimleri Fakültesi

Voleybol Kadınlar’da B Grubu müsabakaları ile Voleybol Erkekler müsabakaları 8 Aralık’ta başlayacak.

Bakmadan Geçme