Galatasaray Midtsjö ile hayata döndü

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Adana Demirspor'u konuk eden Galatasaray rakibini 2-0 mağlup etti.

Galatasaray Midtsjö ile hayata döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray konuk ettiği Adana Demirspor’u 86. dakikada Midtsjö ve 90+8. dakikada Zaniolo’nun attığı golle 2-0 mağlup etti. Adana Demirspor gol bulamasa da maçta iki topu direkten döndü.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-1. dakikada Galatasarayın sağ kanattan Oliviera ile kullandığı kornerde Abdülkerimin yerden sektirerek vurdu kafayı ama top kaleci Ertaç'ta kaldı.

-13. dakikada Kerem'in arka direğe şişirdiği topta İcardi kafayı vurdu top auta çıktı.

-15. dakikada Akintola'nın pasında Emre Akbaba düzgün bir şutla kaleyi denedi top direkten dışarı çıktı.

-19. dakikada Olivieranın kullandığı serbest vuruşta Abdulkerim ayak koydu top direğin yanından dışarı çıktı.

-30. dakikada Galatasaray'ın ön alan baskısıyla rakip ceza alanına hemen dışından kaptığı top sonrası Mertens'ten pası alan Torerria ceza yayının sağından şutunu çekti, top üstten auta çıktı.

-39. dakikada Galatasaray kulübesinin hemen önünde Mertens'e yapılan faul sonrası sarı kırmızılı yedekler ve teknik heyet, Adana Demirsporlu futbolculara tepki gösterdi.

-43. dakikada Onyekuru'nun pasında Akintola ceza sahası çizgisinden sert ve yerden bir şut vurdu. Adekugbe'nin ayağını uzatması ile top uzaklaştı.

-44. dakikada kontra atakta Onyekuru'nun yakaladığı topu Galatasaray ceza sahasına kadar sürüp sağ çaprazdan uzak köşeye şut çekti top direkte dışarı çıktı.

Maçta başka tehlikeli atak olmadı ve ilk yarı 0-0'lık eşitlik ile sonra erdi.

-52. dakikada Galatasaray ofsayta takıldı. Ceza alanı sol çaprazından kaleye vuran Kerem’in şutunu kaleci Ertaç çıkardı. Seken topu Abdülkerim Bardakçı ağlara gönderdi ama yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.

-67. dakikada Adana Demirspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortaya Muslera müdahale etmek istedi ama topa dokunamadı, boşta kalan topa Akintola kafayı vurdu. Kaleye yönelen topu son anda çizgiden Nelson çıkardı.

-69. dakikada Galatasaray’da ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Rashica kaleye vurdu top savunmadan sekti. Seken topu alan Toreira sert bir vuruş yaptı ama top üstten auta gitti.

78. dakikada sol kanatta topu alan Rashica ceza alanına girmeden çaprazdan kaleye sert vurdu, top az farkla auta gitti.

-86. dakikada Boey’in sağ kanattan yerden çevirdiği topu Adana Demirspor savunması uzaklaştırdı. Ceza sahası yayına açılan topa geriden gelen Midtsjö sağ ayağıla düzgün bir vuruş yaptı. Top kaleci Ertaç’ın solundan ağlarla buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

-90+6 Galatasaray penaltı kazandı. Adana Demirspor’un kullandığı serbest vuruş sonrası Galatasaray Zaniolo ile hızlı çıktı. Zaniolo sağ kanattaki Yunus’u gördü. Yunus ceza alanı içerisinde rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

-90+8’de penaltıda topun başına gelen Zaniolo düzgün bir vuruşla topu yerden sol köşeye gönderdi ve Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Durum 2-0 oldu.

-90+11’de Galatasaray Midstjö ile sol kanattan hızlı hücuma çıktı. Midstjö ters kanattaki Yunus’u gördü. Yunus ceza alanına girdi ve sol ayağıyla uzak köşeye vurdu ama top üstten auta gitti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımında atakları olsada başka gol olmadı ve Galatasaray 2-0 kazandı.

Yorumlar 1
Ahmet Çimen 01 Nisan 2023 23:12

Gözümüzün nuru Midtsjö ❤️ Yeni totem belli oldu.. Bundan sonra her gs maçının son beş dakikası telefon görüşmesii

Bakmadan Geçme