Futbolda Lale Orta tartışması

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı Galatasaray ve Fenerbahçe arasında son hızı ile devam ederken MHK Başkanı Lale Orta ve hakem tartışmaları da sürüyor.

Futbolda Lale Orta tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHK ve hakem tartışmalarının şiddetinin arttığı bu haftalarda tartışmalar ilk olarak Galatasaray’ın, Kasımpaşa’yı konuk ettiği maç ile ortaya çıktı. Maçın ardından MHK Başkanı Lale Orta’nın yayıncı kuruluştan özet görüntüler içerisindeki bir pozisyonun farklı bir açıdan görüntüsünün eklenmesini talep etti. Bu pozisyon karşılaşmanın ikinci yarısında Kasımpaşalı Ryan Donk’un, Zaniolo’ya yaptığı müdahaleydi. Lale Orta’nın talebinden sonra spor kamuoyunda Orta’ya karşı büyük tepkiler oldu ve Bein Sports kanal program koordinatörü Murat Caner istifa etti. Lale Orta gelen tepkilerden sonra Anadolu Ajansına yazılı bir açıklamada bulundu. Lale Orta’nın yaptığı açıklamada pozisyonun farklı bir açıdan bakıldığında faul olmadığı ve kamuoyunun doğru bilgilendirmek amacıyla bu açının paylaşılması için yayıncı kuruluşla iletişime geçildiğini ifade etti. Maçlarda VAR Merkezine girildiği iddiaları üzerine ise Orta “Maçlar sırasında asla VAR Merkezine girilmemiştir, girilmeyecektir.” dedi.

Hakem tartışmaları Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında da devam etti. Önce cuma saat 20.00’de Galatasaray’ın A. Konyaspor’a konuk olduğu maçın 15. dakikasında Konyasporlu Ahmet Oğuz’un, Rashica yaptığı müdahale sonrasında hakem Zorbay Küçük sarı kartını çıkardı ve bir müddet VAR’ı dinledikten sonra devam kararı verdi. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk kırımızı kart pozisyonuyla ilgili "İki tane kırmızı kart pozisyonu vardı. Birine VAR'dan uyarı gelmedi, Dubois'nın ayağına basılması. Diğeri de Ahmet Oğuz'un pozisyonu. Zorbay Küçük'ün maça etkisi olarak, göstermediği iki kırmızı kartı söyleyebilirim.” İfadelerini kullandı.

Tartışmaların zirveye ulaştığı nokta Pazar saat 19.00’da Fenerbahçe’nin C. Alanyaspor’a konuk olduğu maç oldu. Maçın 19. dakikasında Fenerbahçe’nin karşılaşmayı 1-0 geride götürdüğü anlarda Osayi’nin Yusuf Özdemir’e yaptığı müdahale sonrası hakem Mete Kalkavan sarı kartını gösterdi pozisyonun ardından bir süre VAR’ı dinledi ve oyunun devam etmesini istedi. Bir tartışmada konusu da 35. dakikada Fenerbahçe’nin Rossi’nin kafası ile golü bulmasıyla geldi. Golün ardından VAR’da pozisyon incelendi ve ofsayt kararı verildi ve Fenerbahçe devreye 1-0 geride girdi. Devre arasında bu pozisyonla ilgili Fenerbahçe sosyal medya hesabından “Sezonun 26. haftası itibarıyla “bir daha olmaz” dediğimiz her şeyin bıkmadan ve yılmadan daha da vahimini yaşatıyorsunuz, milyonların gözü önünde Fenerbahçe’yi doğruyorsunuz!” ifadelerini içeren tepkili bir paylaşım geldi. Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe ikisi penaltı olmak üzere üç gol buldu ve karşılaşmayı 3-1 kazandı. Maçın ardından Fenerbahçe’nin kazandığı ikinci penaltı ve Osayi’nin gördüğü sarı kart ile ilgili Galatasaray’dan ise “Cuma akşamı Konya’da pozisyonun kahramanı olan rakip oyuncunun bile itiraf ettiği kırmızı kartın verilmemesi, bugün rakibimizden bir oyuncunun aynı müdahalesine kırmızı kart çıkmaması…” ifadeleri kullanılan bir paylaşım geldi. Ardından bu iki kulüp arasında birbirlerinde yanıt niteliğinde paylaşımlar devam etti.

   

Yorumlar 1
YEMLİHA 20 Mart 2023 18:43

Bu haakemlik bizim ulkemizin dışında nasıl yürüyor. Hakemlerimiz yoksa tuttukları takım lehine aleyhine karar mı veriyorlar

Bakmadan Geçme