Formula 1 yönetiminden Türkiye'ye dudak uçuklatan teklif

Formula 1 yönetimi, yıllık ücret için Türkiye'den 40 milyon dolar istedi.

Formula 1 yönetiminden Türkiye'ye dudak uçuklatan teklif
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, son ikisi 2020 ve 2021 yılları olmak üzere toplam 9 kez ev sahipliği yaptığı organizasyon için Formula 1 yönetiminden bu yıl için de istekte bulundu. Dünyanın en çok kazanan ve kazandıran motor sporlarından biri olan Formula 1’in ev sahipliğini almak hiç de olmayacak. Yarış için gereken pist ve organizasyona harcanacak milyonlarca doların dışında, Formula 1 yönetiminin talep ettiği yüksek miktarlardaki ücret dudak uçuklatıyor. 

FORMULA 1’İN TÜRKİYE’YE DÖNMESİ HAYAL OLDU

Talep edilen ücretler konusunda hemen her ülkeye farklı fiyat sunan F1 yönetiminin 2022 sezonu, 20 Mart’ta Bahreyn Grand Prix’si ile başlayacak. F1 yönetiminin, 20 Kasım 2022’de Abu Dabi’de sona erecek yarışa ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye’den yaklaşık 40 milyon dolar talep ettiği öğrenildi. Organizasyonu gerçekleştirmek için gereken ek harcamalarla birlikte bu rakamın, 48 milyon doları bulması bekleniyor. Bu şartlarda da Türkiye’nin, 2022 yılında bir yarış düzenlemesi pek mümkün görünmüyor.

F1'e ödenenin yanında yarışın organizasyon bedelleri de 8-10 milyon dolar arasında tutuyor. (Güvenlik, sportif masraflar, bakım, temizlik vs.)

HER ÜLKEYE FARKLI TARİFE

Yarışlara ev sahipliği yapan ülkelerden yılda toplam 700 milyon civarında para kazanan Formula 1 yönetimi; Monaco, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden 15-25 milyon dolar arasında bir para talep ederken; Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden, 45-55 milyon dolar arasında değişen miktarlar talep etmekte.

Bakmadan Geçme