Fenerbahçe denedi ama olmadı

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Fenerbahçe konuk ettiği Sevilla'yı 1-0 mağlup etti ama bu sonuç tur için yeterli olmadı.

Fenerbahçe denedi ama olmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülker Stadyumunda 2-0’ın rövanşında Sevilla’yı konuk eden Fenerbahçe maçı 41.dakikada Enner Valencia’nın attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonuç çeyrek final için yeterli olmadı ve Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligine veda etti.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-5. dakikada Fenerbahçe, Batshuayi ile etkili geldi. Zajc’ın savunma arkasına attığı pası alan Batshuayi ceza alanın ilk metrelerinde çaprazdan vurdu ama top auta gitti.

-Batshuayi sakatlandı. 16. dakikada Fenerbahçe hızlı atağa çıkarken topu alan Bathuayi bir anda kendini yere bıraktı. Batshuayi yerini Joshua King’e bıraktı.

-Mücadelenin ilk 20 dakikasında Fenerbahçe baskın olan taraf olsada çok fazla pozisyon bulamadı.

-32. dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Ferdi’nin pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Arda rakibini çalımlayarak geçmek istedi top savunmadan sekti. Seken topu alan Zajc aşırtma bir vuruş yaptı ama top kaleci Dimitrovic’de kaldı.

-Fenerbahçe penaltı kazandı. 38. dakikada Ferdi sağ kanattan ortayı yaptı top Alex Telles’in eline çarptı. Oyuncular penaltı beklerken hakem oyunun sürmesini istedi. VAR’dan gelen uyarının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi.

-41.dakikada Fenerbahçe golü buldu. Penaltıda topun başına geçen Valencia sol alt köşeye yerden bir vuruş yaptı ve Fenerbahçe maçta 1-0 öne geçti.

İlk yarının kalan bölümünde Fenerbahçe’nin birkaç gol girişimi olsa da sonuç çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 1-0’lık Fenerbahçe üstünlüğü ile gitti.

 -54. dakikada Fenerbahçe Valencia ile gole yaklaştı. İsmail pasında topu alan Valencia rakibinden sıyrıldı ardından kalenin sağına doğru yerden sert bir vuruş yaptı. Top az farkla auta gitti.

-61. dakikada sol kanattan gelen Sevilla’da Acuna içeri çevirmek istedi ama top savunmadan döndü. Seken topu önünde bulan Acuna bekletmeden sert vurdu. Altay müthiş çıkardı.

-69. dakikada Fenerbahçe gole bir kez daha yaklaştı. Sol kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında topu alan Valencia çaprazdan yakın köşeye vurdu. Kaleci Dimitrovic topu çeldi.

-75. dakikada Ferdi’nin savunma arkasına gönderdiği topu alan Joshua King çaprazdan kaleyi gördü ama top az farkla auta gitti.

-87. dakikada orta alanda topu alan Emre Mor içeriye doğru hareketlendi ve ceza alanın yayının gerisinden sol ayağı ile vurdu. Savunmaya çarpan top kornere gitti.

-90+1. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Osterwolde ceza sahasına ortaladı. Altı pas içerisinde Samet kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.

-90+6. Dakikada Sevilla’nın kullandığı serbest vuruş direkten döndü. Ceza yayının solundan kullanılan serbest vuruşta Lamela sol ayak içi ile kaleye gönderdi. Altay’ın dokunamadığı top direkten oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı. Fenerbahçe 1-0 kazansa da Sevilla ilk maçtaki 2-0'lık galibiyeti ile adını çeyrek finale yazdırdı.

Bakmadan Geçme