Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal: Yeni stadyum artık kaçınılmaz oldu

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Teknik Direktör Hakan Kutlu ile gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal: Yeni stadyum artık kaçınılmaz oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, Kazım Karabekir Stadyumu'nun son durumu, iç sahada oynanması gereken maçların nerede oynanacağı, Teknik Direktör Hakan Kutlu'nun göreve gelişi ve gündemle alakalı basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine deprem felaketi başlayan Ahmet Dal, "Çok önce planladığımız bu basın toplantısını malum ülkemizin yaşamış olduğu afetlerden ötürü bugün gerçekleştirebildik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı saracağız." dedi.

"ALTAY MAÇINI İSTANBUL'DA OYNAYA BİLİRİZ"

Kazım Karabekir Stadyumu'nda incelemelerin devam ettiği ve şu süreçte maç oynamanın uygun olmadığını söyleyen Dal, "Çok büyük bir felaket yaşadık, depremin yaşandığı 11 ilin dışında bölge illere ve ülkemize faturası çok ağır oldu. Hem şehir olarak hem de kulüp olarak oldukça fazla etkilendiğimizi söyleyebilirim. Kazım Karabekir Stadyumu’nda incelemeler devam ediyor ve şu an için maç oynanması söz konusu değil, Spor Bakanlığımız ve Türkiye Futbol Federasyonu ile süreci ortak yürütüyoruz. İlk etapta 29. Hafta karşılaşacağımız Altay maçını İstanbul’da oynayabiliriz. Yüksek ihtimal Pendik Stadı olabilir. Her anlamda bizi çok yoran bir süreç, 10 gün boyunca İstanbul’da olabiliriz B planımız bu şekilde ve kesin olarak stadımızın durumu belli olduktan sonra kararımızı vereceğiz." diye konuştu.

"ERZURUM ŞEHRİ İÇİN YENİ BİR STADYUM KAÇINILMAZ OLMUŞTUR"

"Erzurum şehri için yeni bir stadyum artık kaçınılmaz olmuştur. Bu anlamda gerek Spor Bakanlığı ile gerek devletin ilgili kurumlarıyla gerekli görüşmeler yapılıyor. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey’in de açıklamış olduğu gibi bu konuda çok ciddi anlamda mesafe kat edilmiş durumda ve inşallah en kısa sürede bu konuda tam anlamıyla bir müjde vereceğiz. Tabi Erzurum’a yaşayan bir stadyum yapılması maçların dışında da yaşam alanları olan, müze, kütüphane, sergi salonları, işletmeler, store hediyelik eşya mağazası, kafeler, insanların vakit geçirebileceği bir çok amaca uygun stadyum yapılması gerekiyor."

Erzurumspor FK'nin şiketleşme süreci ile ilgili konuşan Dal, "Kulübümüz şirketleşme konusunda en önemli adımı kongrede atmış, delegelerimizin oylarına sunarak süreci başlatmıştık. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Kulübümüzle ilgilenen bazı firmalar olduğu doğru. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey ile görüşenler olduğunu biliyorum. Tabi bu konularla ilgili de yine gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH HOCAMIZLA UZUN YILLAR ÇALIŞIRIZ"

Hakan Kutlu'nun göreve gelişi hakkında konuşan Ahmet Dal, "Hakan hocamla ilk görüşmemizde maddi konuları hiç konuşmadık. Kendisi camiamızın büyüklüğünü ve Erzurum’da çalışmak istediğini ifade etmesi bizi oldukça mutlu etti. Şu an iyi bir hava yakaladık. İnşallah çıkışımız sürecek, ben bu anlamda hocama da bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah hocamızla uzun yıllar çalışırız, bunu kendisine de ilettim." diye konuştu.

Bakmadan Geçme