Erden Timur: "Net bir operasyon var"

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur ve Teknik Direktör Okan Buruk Adana Demirspor maçının ardından TFF ve hakem kararları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erden Timur: &quotNet bir operasyon var"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Adana Demirspor’u 2-0 mağlup eden Galatasaray’da Başkan Vekili Erden Timur maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erden Timur ligin sonunu beklediklerini ve her şeyi açıklayacaklarını söyledi.

“LİG SONUNDA HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Adana Demirspor maçındaki tartışmalı kırmızı kart pozisyonu ve sezonun genelindeki hakem kararları hakkında konuşan Erden Timur, “10 Hafta bize VAR yasağı vardı, şimdi kırmızı kart yasağı var. Taraflı, tarafsız herkesin kabul ettiği kırmızı kart pozisyonlarında VAR devreye girmiyor. Ligde fark azaltılsın diye herhalde verilmiyor. Lig sonunda elimizdeki her şeyi açıklayacağız. Belli ki puan farkının açılması istenmiyor. Yarıştaki rakibimizin oyuncusuna kırmızı verilmedi. Ryan Donk'un pozisyonu var. Gerginlik olmasın diye yapılan açıklamalara karşılık vermedik. Belli ki net bir operasyon var. Bu masa başı olayı demek ki var. Türk futbolunu ayaklar altına alsanız bile ceza da olmuyormuş. Gösterilmeyen tavır, en önemli göstergesidir." dedi.

“LEHİMİZE BİR ŞEY OLDUĞUNDA DA AYNI OLGUN DAVRANIŞI SERGİLEYECEĞİZ”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus’un Sevilla maçının ardından yaptığı açıklamalar ve TFF ile ilgili konuşşan Timur, "Yapılan şeyler çok açık. Ligimizin değerini Avrupa'da yerle bir eden bir açıklamadan sonra hiçbir şey yapılmaması, TFF'nin görüşünü gösteriyor. Çok çok vahim durumlar var. Bunların hepsini de lig bittikten sonra, sonuç ne olursa olsun açıklayacağız. Tüm odaklara sesleniyorum. Ne olursa olsun, bizi bu yoldan döndüremeyecekler. Adalet arayışımız herkes içindi. Lehimize bir şey olduğunda da aynı olgun davranışı sergileyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’ta maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından hakem kararlarının Galatasaray aleyhine olduğunu dile getiren Okan Buruk, "İlk yarıda bir kırmızı kart pozisyonu vardı. Mertens'in ayağına müdahale var. Hakem neden çağrılmıyor? Konyaspor maçında da benzer şey oldu. Neden VAR, hakemleri çağırmıyor, çağırıyor da hakemler mi gitmiyor? Çağırmayan hakemler cezalandırılacak mı? Çok merak ediyorum, bunları bize umarım açıklarlar. Ya da Lale Orta hakemleri, bizleri alır 'Hangisi kırmızı kart, ne kırmızı kart?' bunları anlatmalılar, bilelim. İki haftadır hem Dubois'in hem de Mertens'e olan fauller net kırmızı kart. Konya'da da rakip kırmızı kalabilirdi, sonuç farklı olabilirdi. Bugün kazandık ama kazanamayabilirdik. Ya bize açıklansınlar bu durumları ya da çıksınlar 'Hakemlerimiz hata yaptı' desinler. Geçen hafta ses çıkarmadık, bugün kazandık ama ses çıkartmak zorundayız." diye konuştu.

Bakmadan Geçme