Dursun Özbek'den önemli açıklamalar

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de yaşanan MHK ve hakem tartışmaları hakkında konuştu.

Dursun Özbek'den önemli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sözlerine Kasımpaşa maçında yaşanan Zaniolo ile Donk arasındaki pozisyon ve Lale Orta'nın yayıncı kuruluşla arasında yaşananlarla başlayan Dursun Özbek "Burada Zaniolo'ya yapılan hareket ve sonrasında olanlar, tüm sezona ışık tutmaktadır. Lale Orta, başında olduğu kurumun görevin dışına çıkarak, hakem yorumcularına baskı yapmıştır. Bu açıklamaların seyriyle ilgili, TFF ve yönetimi sessiz kalmıştır. Buradan şunu anlıyoruz, Sayın Lale Orta ve TFF yönetimi aynı fikirdedir." dedi.

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray maçının ardından VAR kayıtları hakkında konuşan Özbek, "MHK'nın görev ve yetkileri talimatlarda bellidir. Bu görev ve yetkiler içinde, herhangi bir basın kuruluşuna müdahale etmek yoktur. Bundan daha vahimi, yönetim kurulu kararı olmadan çıkarılamayacak bir videonun, VAR odasından çıkarılmasıdır. Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken ve gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada, MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor ve istediği görüntüleri, istediği kadar ekrana getiriyor." ifadelerini kullandı.

"KİMSE BİZİM AKLIMIZLA ALAY ETMEYE KALKMASIN"

"Sayın Lale Orta'nın müdahale ettiği televizyon programıyla ilgili olarak, orada görevli bir arkadaşımız istifa etmiş. Lale Orta açıklık getirdi, 'EYT'den istifa etmiş' dedi. Kimse bizim aklımızla alay etmeye kalkmasın. TFF neden susuyor? Niçin ve kimden çekiniyorsunuz? Bütün bir sezona ışık tutacak bir olayda herkes susuyor. Sayın Lale Orta, TFF'nin sözcülüğünü yapıyor ve olaylara açıklama yapmak zorunda kalıyor. Sayın Başkan, yönetim kurulu, neden çekiniyorsunuz?"

"BİRİLERİ ÇIKAR VE ADALETİ KENDİLERİNE GÖRE DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIR"

"Adaleti herkes için sağlayamazsak, şu anda olduğu gibi birileri çıkar ve adaleti kendilerine göre dizayn etmeye çalışır. Öyle bir hafta sonu yaşadık ki, adeta gözümüze sokulacak kadar detaylıca şekilde çalışılıyor."

Corendon Alanyaspor- Fenerbahçe maçındaki kırmızı kart, penaltı tartışmaları ve Demir Grup Sivasspor maçı ile ilgili konuşan Dursun Özbek, "Anlaşılması zor görüntüler var. Hakem, elini kırmızıya götürürken birden bire vazgeçiyor. Bu hakem, bir Galatasaray maçında rakip takım formasıyla maç izlerken görüntülenmiş bir hakem. Kırmızı kart gösterilmesi gereken bir pozisyon, hakemin hareketi o yönde... Peki kim müdahale ediyor da hakemin hareketi değişiyor? Yan hakem mi, VAR mı, kimse anlamış değil. Rashica'ya yapılan hareket Konya'da penaltı değil ama Alanya'da penaltı. Sivasspor maçını dillerine dolamışlar, oradan kendilerine mağduriyet çıkarmış durumdalar. Alanyaspor maçının 21. dakikasında oyuncularının kırmızı kart görmesi gerekiyor." diye konuştu.

Jorge Jesus'un Sevilla maçı sonrası "Türkiye'de maçlar sahada değil masada kazanılıyor" açıklamalarına karşın Dursun Özbek, "Sahada maç oynanıyor, devre arasında açıklama yapılıyor. Maçı sahada kazanacağını söyleyen bir kulüp, neden devre arasında açıklama yapar? Sırf kırmızı kartı unutturmak için yapıyorlar. Uluslararası arenada maç bitiyor, hocaları açıklama yapıyor. Marka değerini yukarı çekmek için hep birlikte uğraştığımız bu dönemde, böyle bir hareket...Fatih Hocamız, Schalke 04 maçından önce PFDK'ya sevki hakkında açıklama yaptı diye 3 maç ceza aldı. Bunu herkese hatırlatıyorum." ifadelerini kullandı.

"KENDİ TARAFTARINIZI KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN"

"Yıllardır devam eden başarısızlıklarınızı kapatmak için insanları kandırmaktan vazgeçin. Kendi taraftarınızı kandırmak için uğraşmaktan vazgeçin. Ne yaparsanız yapın, biz kazanacağız ve sahada kazanacağız."

"ARTIK SİZİ HİÇBİR ŞEYİN UTANDIRMAYACAĞINI BİLİYORUM"

Türk futboluna adaleti ve aydınlığı getireceklerini dile getiren Dursun Özbek, "Adaleti, size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz. Utancı gidenin kalbi ölür. Artık sizi hiçbir şeyin utandırmayacağını biliyorum. Şimdi çekilin karanlık köşelerinize, biz Türk futboluna aydınlığı size rağmen getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme