Bir zamanlar terör kol geziyordu,.. Şimdi raket sesleri yankılanıyor

Bir zamanlar terör olayları ile ünlü Ağrı'da, 2 yıldan bu yana raket sesleri yankılanıyor. 2. Ağrı Tenis Turnuvası 120 sporcunun katılımıyla başladı.

Bir zamanlar terör kol geziyordu,.. Şimdi raket sesleri yankılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Dağı'nın tanıtımı ve kentte tenis sporunun yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen éAğrı Dağı Tenis Turnuvası'nın ikincisi başladı. 

Ağrı Valiliği öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediye, İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya farklı illerden 30'u kadın, 120 sporcu katıldı.

AİÇÜ yerleşkesinde düzenüniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek olan turnuvanın açılış konuşmasını yapan Vali Osman Varol, kentte gençleri sporla buluşturmak adına çok sayıda yatırımın yapıldığını belirtti. Yapılan yatırımlarla birlikte spor etkinliklerinin de sayısının arttığını kaydeden Varol, "Gençlik ve Spor Bakanımızın yaklaşık 1 buçuk yıl önce buraya teşriflerinden sonra çok ciddi bir sportif tesis yatırımı başlatıldı. Bundan öncesinde zaten bugüne kadar yapılmış birçok yatırımın üzerine bu 1 buçuk yıllık süreçte de yenileri eklendi. O yatırımlarımız bitme aşamasına geldi. Belki önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarımızın müjdesini Sayın Bakanımızdan alacağız. Bir taraftan tesisleşmeyi ciddi bir noktaya getirip gençlerimiz ve insanlarımızı bu tesislere kavuştururken, diğer taraftan da işin faaliyet kısmının yürütülmesi için de sürekli olarak antrenör ve görevli kadromuzun artırılmasıyla ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. İlimizde veya Türkiye'nin dört bir yanında herhangi bir spor branşıyla tanışmayı talep eden bir gencin, istediği anda hem tesisine hem ekipmanına hem de antrenörüne erişebilmesini istiyoruz. Çok şükür bu yolda çok büyük mesafeler katettik." diye konuştu. 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde gençlerin en önemli buluşma noktası olan bu turnuvalarda bir araya gelebildiklerini ve bunların çok anlamlı olduğunu anlattı.

Programa, AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Cemil Budak ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme