Başakşehir Avrupa'ya havlu attı

UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Başakşehir 1-1'in rövanşında konuk ettiği Gent'e 4-1 mağlup oldu ve kupaya veda etti.

Başakşehir Avrupa'ya havlu attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başakşehir, Fatih Terim Stadyumu'nda konuk ettiği Gent karşısında maça iyi başlasa da yediği ilk golün ardından dağıldı ve goller peş peşe geldi. Gent’e galibiyeti getiren golleri 31, 32, 34. dakikalarda Orban ve 37. dakikada Hugo Cuypers kaydetti. Bu sonuçla birlikte Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'ne veda etti.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-4. dakikada Ömer Ali sol kanattan ortaladı, Serdar Gürler’in yaptığı kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı.

-17. dakikada Başakşehir, Deniz Türüç ile korner kullandı. Deniz’in ön direğe kestiği topu Touba ıskaladı.

-Başakşehir tehlikeli geldi. 19. dakikada Okaka’ın ön alanda yaptığı pres sonucu topu kaptı. Ceza sahası sağ çaprazdan içeriye doğru çevirdi, Gent savunması son anda araya girdi.

-Gent Orban ile golü buldu. 31. dakikada hızlı gelen Gent’te Kums sağ kanattan topu içeriye çevirdi ve Hyun- Seok soldaki Orban’ı buldu. Orban‘ın yakın köşeye yaptığı vuruş ağlarla buluştu. Durum 1-0 oldu.

- Gent bir dakika sonra Orban ile bir gol daha buldu. Orban, 32. dakikada sol çaprazda ceza sahasının biraz dışından kaleye doğru vurdu. Top kaleci Volkan’ın sağından köşeye doğru gitti ve gol oldu. 2-0 oldu.

- Goller yağmur gibi gelmeye devam etti. Sahneye çıkan yine Orban oldu ve hattrick yaptı. 34. dakikada Orban ceza sahasının solundan vuruşunu yaptı, kaleci Volkan topu çeldi. Dönen topu önünde bulan bu sefer topu Volkan’ın sağından ağlarla buluşturdu. Durum 3-0’a geldi.

- Gent’in golleri peş peşe gelmeye devam etti. 37. dakikada Kums’un sol kanattan yaptığı ortaya Cuypers uzak direkte kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Gent farkı 4’e çıkardı ve durum 4-0 oldu.

- 45+1’de Başakşehir direğe takıldı. Başakşehir, Deniz Türüç ile ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı. Deniz’in şutuna son anda kaleci Roef müdahale etti, ardından top direğe çarparak kornere gitti.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Gent soyunma odasına 4-0’lık üstünlükle gitti.

-54. dakikada Başakşehir gole yaklaştı. Sağ kanttan yapılan ortaya ceza sahası içinde Szysz kafayı vurdu ama top auta gitti.

-75. dakikada Başakşehir penaltı bekledi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Touba yerde kaldı, gözler hakeme döndü ama hakem devam dedi.

-78. dakikada Başakşehir’de Aleksic yayın üzerinden kaleye vurdu, top üstten auta gitti.

-88. dakikada Başakşehir golü buldu. Sol kanttan yapılan ortaya ceza sahası içinde gelişine vurdu ve top kalecinin sağından ağlara gitti. Böylece fark üçe indi durum 4-1 oldu.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Gent 4-1 kazandı.

Yorumlar 1
YEMLİHA 16 Mart 2023 13:58

Yorumsuz. Söyleyecek bir şey bulamıyorum ne ekersen onu biçersin. Sevyesi bizim ligimizin altında zannettigimiz gent tam bir profesyonelmis yani sadece işlerini yapiyorlar sanırım. Devam BAŞAKŞEHİR

Bakmadan Geçme