Atilla Szalai: 'Beşiktaş'ı iyi analiz ettik'

Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş derbisinin hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'de antrenmanın ardından Szalai basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Atilla Szalai: 'Beşiktaş'ı iyi analiz ettik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda konuk edeceği Beşiktaş maçının hazırlıklarına Can Bartu Tesislerinde yaptığı antrenmanlarla devam ediyor. Bu sabah yapılan antrenmanın ardından Fenerbahçe’nin Macar savunma oyuncusu Atilla Szalai basın mensupları ile bir araya geldi. Szalai hafta sonu oynanacak Beşiktaş derbisini değerlendirdi ve basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.

Fenerbaçe’yi değerlendirerek sözlerine başlayan Atilla Szalai, “Bana göre iyi bir yoldayız. Geçmişte zor diyebileceğimiz maçlar vardı ama şu zamana kadar önemli 3 puanlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Milli ara öncesi de Alanya’ya karşı almış olduğumuz önemli bir galibiyet söz konusu, o da bizler açısından çok değerli oldu. İyi bir maç oldu diyebilirim. Şimdiyse şüphesiz derbiye odaklanıyoruz. Derbi için iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Umuyorum ki pazar günü oynayacağımız derbi maçından 3 puanla ayrılacağız.” dedi.

Beşiktaş derbisine odaklandıklarını ve siyah-beyazlı takımı iyi analiz ettiklerini dile getiren Macar oyuncu, “Rakibimizin güçlü yanlarını elbette biliyoruz; ofansif noktada gayet kaliteli oyunculara sahip. Sadece Beşiktaş özelinde de konuşmamak lazım. Türkiye’deki diğer takımlarda da aynı şekilde yetenekli, kaliteli oyuncular mevcut. Tabii ki yaptığımız şeyleri sizlere açıklamayacağım ama şunu da söylemem gerekiyor ki, rakibimizi iyi bir şekilde analiz ettik ve o maç için hazırlıklarımızı maça kadar en iyi şekilde tamamlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“BANA GÖRE SİSTEM FUTBOLDA HER ŞEY ANLAMINA GELMİYOR”

“Bana göre sistem futbolda her şey anlamına gelmiyor. Tabii ki bu noktada hocamız karar veriyor, 4’lü mü oynayacağız, yoksa 3’lü mü oynayacağız diye. Ama bahsettiğiniz şeyler temel olarak konuşacağımız sistemlerdir. Fakat maç içerisinde bunlar değişiklik gösterebilir, oyun tarzınız değişebilir. Ofansif ve defansif anlamda maç içerisinde farklı varyasyonlar sergileyebilirsiniz. Bizler şu anda rakibimize yönelik olarak en iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Söylemiş olduğunuz gibi pek fazla başarılı sonuçlar elde edemedik derbi maçlarında ama umuyorum ki pazar günü bu değişecek. Şuna da değinmek istiyorum; Avrupa’da 3’lü sistemle oynadığımız maçlarda çok iyi neticeler de almıştık. Bunun güçlü örneklerini de açıkçası Avrupa’da oynadığımız maçlarda görmüştük. Söylemiş olduğum gibi bahsettiğiniz 3’lü, 4’lü oynama konuları önemlidir ama futbolda her şey demek değildir.”

Kendi performansı değerlendiren Atilla Szalai, “Ben her zaman futbolcu olarak en iyisini ortaya koymaya çalışan biriyim. Tanrıya şükür sakatlıkla ilgili bir problem yaşamadım. Genel olarak da zaten vücuduna bakan bir futbolcuyum. Ve futbol adına geliştirmem gereken noktaların üzerinde de sürekli olarak duran bir futbolcuyum. Önemli olan noktalar var; antrenman, besin ve aynı zamanda dinlenmek. Bu 3 faktör bana göre çok önemli. Aynı zamanda çok mutluyum çünkü Fenerbahçe’yle çok fazla maça çıktım. Bana göre futbolcu için en mutlu edici şeylerden biri sürekli sahada olmaktır, 3 günde 1 maç yapabilmektir. Bana göre bunlar futbolcu için çok önemli. Ben de çok mutluyum. Bunu gerçekleştirmek için de güçlü bir fedakarlık ve efor ortaya koymanız gerekiyor. Ben de aynı şekilde kendim ve Fenerbahçe için profesyonellik anlamında elimden gelenin en iyisini sergilemeye çalışıyorum. Bu şekilde devam etmek istiyorum. Umuyorum sezon sonunda hedeflerimize birlikte ulaşacağız.” diye konuştu.

"TAKIMDA ÇOK FAZLA KALİTELİ OYUNCU MEVCUT"

Fenerbahçe’nin savunma hattında yaptığı rotasyon ile ilgi gelen soruya Atilla Szalai, “Bana göre takımda çok fazla kaliteli oyuncu mevcut. Bununla beraber karakterli oyuncular mevcut. Ben de aynı şekilde bu takımın bir parçası olduğum için kendimi mutlu hissediyorum. Defansta da aynı şekilde çok kaliteli ve iyi oyuncular var. Benim için bir problem teşkil etmiyor. Bana göre hiç kimse için problem teşkil etmiyordur bu durum. Kim hangi mevkide oynarsa oynasın takım için elinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyor ve herkes hazır. Futbolda adaptasyon çok önemli bir konu. Bazen yeni takım arkadaşlarınızla oynadığınız zaman onlarla güçlü bir iletişimi yakalamak mecburiyetindesiniz. Özellikle defans pozisyonunda oynuyorsanız bana göre iyi bir birliktelik yakalamak adına bu çok önemli. Genel olarak da takım olarak iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.” yanıtını verdi.

"KENDİ OYNACAĞIMIZ MAÇLARA ODAKLANIYORUZ"

Şampiyonluk yarışı hakkında kendi oyunlarının ve aldıkları galibiyetlerin önemli olduğunu söyleyen Szalai, “Biz kendimize odaklanıyoruz, kendi oynayacağımız maçlara odaklanıyoruz. Elbette sıralamaya bakıyoruz, herkes sıralamaya bakıyor ama en önemli şey bizim kendi oyunumuz, kendi maçlarımız ve alacağımız galibiyetler çünkü hedefimiz şampiyonluk. Umuyorum ki çok çalışarak, kendimizi adayarak fedakarlıkla beraber istediğimiz sonuca erişeceğiz.” ifadeleri kullandı.

Bakmadan Geçme