4 büyükler transfer için öyle bir harcama yaptı ki… 482 ev alınabiliyor

Türkiye'de ara transfer dönemi dün gece itibari ile sona erdi. Peki 4 büyükler ne kadar bonservis harcadı ve kadrolarına kaç oyuncu kattı?

4 büyükler transfer için öyle bir harcama yaptı ki… 482 ev alınabiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem nedeniyle 5 Mart’a kadar uzatılan ara transfer dönemi dün gece 00.00 itibariyle sona erdi. 4 büyükler bu dönemde 13 yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Bu 13 oyuncu için toplamda 35 milyon 850 bin Euro bonservis bedeli harcandı. Türk lirası cinsine çevrildiğinde bu rakam 722 milyon 302 bin 765 TL’ye karşılık geliyor. Türkiye’de bir evin ortalama 1,5 milyon TL olduğunu varsayarsak bu miktara toplam 482 adet ev alınabiliyor.

4 BÜYÜKLERİN YENİ TRANSFERLERİ VE ÖDEDİKLERİ BONSERVİSLER İSE ŞÖYLE:

GALATASARAY

-Galatasaray Roma’nın dünyaca ünlü genç oyuncusu Nicolo Zaniolo’yu 15 milyon Euro bonservis bedeli ile kadrosuna katarak bu transfer döneminin en çok konuşulan takımı oldu. Zaniolo transferi Türkiye’de yapılan en pahalı 2. Transfer oldu.

- Stoper bölgesini uzun zamandır yerli bir isimle güçlendirmek isteyen Galatasaray, Sassoulo’dan Milli Oyuncu Kaan Ayhan’ı 400 bin Euro’ya satın alma opsiyonu ile kiraladı.

- Deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK’dan, Sam Adekubbe’yi satın alma opsiyonuyla kiraladı.

Galatasaray bu üç oyuncu için 15 milyon 400 bin Euro bonservis bedeli ödedi.

FENERBAHÇE

-Sol bekte uzun zamandır problem yaşayan Fenerbahçe, Parma’nın 21 yaşındaki sol bek oyuncusu Jayden Oosterwolde’yi 6 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

-Fenerbahçe PSV’den sezon başında zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığı Bruma’nın opsiyonu devre arasında kullanarak, 4 milyon 250 bin Euro’ya bonservisini aldı. Daha sonra 28 yaşındaki sol kanat oyuncusunu Braga’ya kiraladı.

-Gustavo Henrique’nın performansından memnun olmayan Fenerbahçe stoper bölgesi için Adana Demirspor’dan Samet Akaydın’ı kadrosuna kattı. Bu transfer için Adana Demirspor’a 3 milyon 750 bin Euro ödendi.

- Barcelona’da forma şansı bulamayan Emre Demir’i kadrosuna kattı. Daha sonra oyuncu Samsunspor’a kiralandı.

Fenerbahçe’nin bu dört oyuncu için kasasından toplam 13 milyon 950 bin Euro çıktı.

BEŞİKTAŞ

-Orta saha rotasyonunu güçlendirmek isteyen Beşiktaş, Konyaspor’dan Amir Hadziahmetovic’i 3 milyon 200 bin Euro bedelle kadrosuna kattı.

-Beşiktaş’ın bir diğer transferi Sampdoria’nın stoperi Omar Colley oldu. Beşiktaş bu transfer için 2 milyon 300 bin Euro ödedi.

- Sağ bek rotasyonuna yerli bir isim eklemek isteyen Beşiktaş, Kayserispor’un öne çıkan ismi Onur Bulut 1 milyon Euro’ya kadrosuna kattı.

-Beşiktaş Weghorst’ın ayrılığının ardından santrafor bölgesindeki boşluğu gidermek adına eski oyuncusu Vincent Aboubakar’ı All Nasr’dan bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

-Deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK’dan, Alexandru Maxim’i satın alma opsiyonu ile kiraladı.

Beşiktaş bu dört oyuncu için toplam 6 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödedi.

TRABZONSPOR

-Trabzonspor, deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK’dan sağ kanat oyuncusu Lazar Markovic kiraladı.

Trabzonspor’un ara transfer döneminde yaptığı tek transfer olan Lazar Markovic’e bonservis bedeli ödemedi.

Yorumlar 2
YEMLİHA 06 Mart 2023 19:44

Sefalet içinde yaşanan bu ülkeye çok fazla ama yabancı ülkelere göre baksan gayet normal gibi gelebilir

Tuna K. 06 Mart 2023 19:08

Cimbomlu değilim ama transfer performansları helal olsun dedirten cinsten

Bakmadan Geçme