Zafer Partisi Lideri Özdağ, 'Sığınmacılar gitmeden Türkiye bu krizi aşamaz'

Zafer Partisi Lideri Özdağ, 'Sığınmacılar gitmeden Türkiye bu krizi aşamaz yılda 9 milyar doları aşan bu yük, Türkiye için sürdürülebilir değil.' dedi.

Zafer Partisi Lideri Özdağ, 'Sığınmacılar gitmeden Türkiye bu krizi aşamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da sığınmacıların en yoğun yaşadığı ilçeleri ziyaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, iki gün sürecek Fatih ilçe ziyaretine başladı.

“KİRAMIZI ÖDEYEMEZ HALE GELDİK”

Ziyaretler esnasında yaşanılan ekonomik krizin etkileriyle birlikte sığınmacı sorununu da değinen Fatih esnafı, “Kiramızı ödeyemez hale geldik, 30 lirayla günü bitiriyoruz. Kepenk kapatıyoruz.” dedi.

Fatih’te Cerrahpaşa esnafını ziyaret eden Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’a Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Şahsuvaroğlu, Mustafa Can, Sevdagül Tunçer, Bartu Soral ile Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit, İstanbul İl Yöneticileri ile Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanı Serdar Tuncay ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ziyaret ettiği Fatih esnafı, ilçede yaşayan sığınmacı sayısının hem sosyolojik hem de ekonomik olarak büyük yük getirdiğini ifade ettiler.

“KEPENK KAPATIYORUZ”

Yılbaşından bu yana gelen zamlar nedeniyle satış yapamadığını belirten bir esnaf, “Günde 30 lira ile dükkan kapatıyoruz. Kira ödeyemez duruma geldiğimiz için kepenk kapatıyoruz. Allah yardımcımız olsun.” derken, başka bir esnaf, elektriğe gelen yüzde 300 zam nedeniyle iki aydır dükkanının elektrik faturasını ödeyemediğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet ve Türk Milleti’nin çalışkan bir millet olduğunu belirten Zafer Partisi Lideri Özdağ, “Ama biliyoruz ki, sığınmacılar gitmeden Türkiye bu krizi aşamaz. Yılda 9 milyar doları aşan bu yük, Türkiye için sürdürülebilir değil.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme