Ümit Özdağ'dan çarpıcı iddia: 'Suriyelilere hastane sırasında öncelik veriliyor'

Suriyelilere hastane sırasında öncelik verildiğini ortaya atan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Suriyeli hastanede sizin önünüzde sıraya giriyor ve sizden önce tedavi oluyor.' dedi.

Ümit Özdağ'dan çarpıcı iddia: 'Suriyelilere hastane sırasında öncelik veriliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de son 10 yılda, sayıları 13 milyonu geçen sığınmacı ve kaçakçığın yuvalandığını söyleyen Özdağ, en fazla sığınmacının 4 milyonu aşan rakamla İstanbul’da bulunduğunu ifade etti.

Zeytinburnu, Esenler, Esenyurt, Bağcılar, Fatih’in sığınmacıların en fazla yaşadığı ilçelerin başını çektiğini kaydeden Özdağ, buralardaki Uygur Türk’ü yoğunluğuna da dikkat çekti.

Sığınması sayısındaki artışın, güvenlik başta olmak üzere ev kiralarındaki artışlar gibi kaçınılmaz sonuçlar doğurduğunun altını çizen Özdağ, sağlık sisteminde de, Türk vatandaşların randevu bulamadığını, ancak başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılara öncelik tanındığını öne sürdü.

“SURİYELİ ASPİRİNİ BEDAVA ALIYOR”

Özdağ, şunları söyledi:

“Siz başınız ağrıdığı zaman eczaneye ilaç almaya gidiyorsunuz, 3 lira eksikse alamıyorsunuz. Sizin 3 lira eksik olduğu için alamadığınız aspirini Suriyeli bedava alıyor çünkü parasını siz veriyorsunuz. Siz, Bağkur’unuzu yatırmazsanız hastaneye gittiğiniz zaman tedavi olamıyorsunuz ama tedavi parasını sizin ödediğiniz Suriyeli hastanede sizin önünüzde sıraya giriyor ve sizden önce tedavi oluyor. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil.”

Bakmadan Geçme