Ümit Özdağ: 'Mutabakat metni Erdoğan'sız AKP modelidir'

Balıkesir'de konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 'Altılı Masa, Erdoğan'sız AKP modelini Türkiye'nin gündemine bir kez daha taşımış oldu.' dedi.

Ümit Özdağ: 'Mutabakat metni Erdoğan'sız AKP modelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ümit Özdağ Altılı Masa’nın dün yayınladığı mutakabakat metnini Zafer Partisi Bandırma İlçe Binası’nın açılışını yapmak için gittiği Balıkesir’de değerlendirdi.

“MUTABAKAT METNİNDE ‘TARİKAT’ VE ‘CEMAAT’ KAVRAMLARI BİR SEFER BİLE GEÇMEDİ”

AK Parti’nin iktidarlığında tarikatlar ve cemaatlerin devlete sızma girişimlerinin ayyuka çıktığını belirten Özdağ “Cemaat ve tarikatların devlete sızma girişimleri sonucunda Türk Devleti, hain darbe girişimi ile karşılaşmıştır. Biz Zafer Partisi olarak, tüm cemaat ve tarikatları devlet kurumlarından tasfiye edeceğiz derken dün bildirilerini yayınlayan Altılı Masa’nın yayınladığı mutabakat metninde ‘tarikat’ ve ‘cemaat’ kavramları tek bir sefer bile geçmemektedir.” dedi.

“SİZİ, ‘TARİKAT VE CEMAATLERİ DEVLETTEN ÇIKARACAĞIZ’ DEMEKTEN ALIKOYAN ŞEY NEDİR?”

Altılı Masa temsilcilerine “Sizi, ‘Tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız.’ demekten alıkoyan şey nedir?” diyen Özdağ “Said-i Nursi denen adamın müridi olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı mı? Türkçe olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete sızmasına göz yuman diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu?” diye konuştu.

“BU BELGENİN RUHU 2002-2009 MODEL AKP”

Altılı Masa’nın cemaatlerle iş birliği yaptığını iddia eden Özdağ şöyle konuştu: “Çıkın ve Türkiye’yi ne kadar sevdiğinizi açıklayın. Sadece sevdiğinizi söylemek yetmez. Türkiye’yi içten içe oyan haçlı seferlerini düzenleyen tarikat ve cemaatleri devletten tasfiye edeceğinizi söyleyin ama söyleyemezsiniz. Çünkü onlarla örtülü iş birliği yapmaya sizler de ortaklarınız üzerinden devam ediyorsunuz. Türk milleti, sizlerin ortaklarınızı mı yoksa Türkiye’yi mi daha çok sevdiğinizi bu bildiriyi yayınlayınca bir kez daha gördü. Altılı Masa kurulup güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçiş belgesini yayınladığı zaman bu belgenin ruhunun 2002-2009 model AKP olduğunu görmüştük. Son yayınlanan belge ile Altılı Masa, Erdoğan’sız AKP modelini Türkiye’nin gündemine bir kez daha taşımış oldu. Biz Zafer Partisi olarak Erdoğan’lı AKP’ye de Erdoğan’sız AKP’ye de devletin tarikatlar ve cemaatler tarafından işgal ve istismar edilmesine de karşıyız.”

Özdağ, Zafer Partisi’nin bir diğer milli duruşunun sığınmacı politikasında olduğunu ve Türk halkının bunu gayet açık şekilde gördüğünü kaydetti.

Bakmadan Geçme