Ümit Özdağ: 'Diyanet İşleri Başkanı Türk düşmanıdır'

Diyanet İşleri Başkanı'nı protesto eden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 'Diyanet İşleri Başkanı Türk milletine, Türk tarihine, Türkiye cumhuriyetine düşmandır.' dedi.

Ümit Özdağ: 'Diyanet İşleri Başkanı Türk düşmanıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ümit Özdağ, Başkanlık önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, Cuma hutbesinde Büyük Taarruz ve Malazgirt’in yıl dönümü olmasına rağmen Atatürk ve Alpaslan’ın adının anılmamasına tepki gösterdi. Özdağ, “Bugün Büyük Taarruzun 100’üncü yıl dönümü ve Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı, ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını andı. Ne de yine, 26 Ağustos’ta 1071’de Romen Diyojen’i tarihe gömen Sultan Alpaslan’ı andı. Metnin içinde bu zaferi kazanan büyük Türk milletinin adı da yoktu. Bu Diyanet İşleri Başkanı Türk milletine, Türk tarihine, Türkiye cumhuriyetine düşmandır. Bu adam, Mustafa Sabri’den sonraki son Şeyhülislam’dır.” diye konuştu.

“LONDRA’YA KAÇACAKMIŞ”

Diyanet İşleri Başkanının yurt dışına kaçacağını iddia eden Özdağ, “Duyduk ki, İngiltere’de Londra’da ev satın aldı. O da kendisinden önce kaçanlar gibi yurt dışına kaçmaya hazırlanıyor, kaçmalı da zaten. Allah’tan kork. Gerçekten Müslüman olsanız, İslam’ın son büyük taarruzunu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anardınız ama sizi kimse anmayacak.” dedi.

“20 YILDA ATEİST VE DEİSTLERİN SAYISI ARTTI”

Son 20 yılda dinin siyasallaştırıldığını savunan ve bu nedenle ateist ile deist sayısında artış yaşandığını söyleyen Özdağ, “Sizin bu yobazlığınız, millet düşmanlığıınız, iktidar yanlılığınız, camileri iktidar partisinin arka bahçesine çevirmeniz yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor. Son 20 yılda Anadolu’da hiç olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme