Türkiye ve Brunei arasında anlaşma

Türkiye ile Brunei arasında arşiv, eğitim, savunma sanayii, kültür ve diplomasi alanında iş birliklerini kapsayan 5 anlaşma imzalandı.

Türkiye ve Brunei arasında anlaşma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Brunei Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ile bir araya geldi. 

İki liderin tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra 21 pare top atışı eşliğinde Türkiye ve Brunei milli marşları çalındı.

Brunei Sultanı, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nda "Merhaba asker" dedi ve Türkçe selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Brunei  Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah başkanlığındaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin sonrasında farklı alanlarda işbirliklerini içeren ortak anlaşmalar imzalandı.

Bu çerçevede iki ülke arasında "Milli Arşivleri Arasında İşbirliği Protokolü Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal ile Brunei Darusselam Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Yang Mulia Pengiran Haji Mohammad Hasnan bin Pengiran Haji Ali Hassan tarafından imza altına alındı.

"Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Brunei Darusselam Eğitim Bakanlığı Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"nı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Brunei Darusselam Eğitim Bakanı Datin Seri Setia Dr Hajah Romaizah binti Haji Md Salleh imzaladı.

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Brunei Darusselam Devleti Savunma Bakanlığı Arasında Savunma Sanayi Alanında İşbirliği Konulu Niyet Beyanı", Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof tarafından imza altına alındı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darusselam Sultanı Majesteleri Yang Di-Pertuan Hükümeti Arasında Kültür Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Brunei Darusselam Gençlik, Kültür ve Spor Bakanı Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Nazmi bin Haji Mohamad tarafından imzalandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Brunei Darusselam Dışişleri Bakanlığı Arasında İkili İstişarelere İlişkin Mutabakat Zaptı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof imzaladı.

HAJİ HASSANAL BOLKİAH MU'İZZADDİN WADDAULAH KİMDİR?

Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, Brunei Sultanlığı'nın 29. Sultanı ve ilk Başbakanıdır.

50 yıldan uzun süredir ülkeyi yöneten sultan, ülkenin zengin petrol kaynaklarının tek sahibidir. 

Bakmadan Geçme