TDP Genel Başkanı Sarıgül: "Rubinler Türk savunma sanayiinden korksun"

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Amerikalı Rubinler korksun, Türk savunma sanayisi daha da güçlensin." dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül: &quotRubinler Türk savunma sanayiinden korksun"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri değerlendiren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, söz konusu gelişmeler karşısında, her fırsatta Türkiye'ye saldıran Amerikan Girişimcilik Enstitüsü'nde (AEI) uzmanı ve eski Pentagon çalışanı Michael Rubin gibilerin artık Türkiye'den korkması gerektiğini söyledi.

Rubin'in, "Türkiye savunma sanayisini yaptırıma uğratmanın vakti geldi" sözlerini değerlendiren Sarıgül, "Amerikalı Rubin demek ki Türkiye'den korkuyor, Türk savunma sanayisinden korkuyor. Rubinler korksun, Türk savunma sanayisi daha da güçlensin." dedi. 

"RUBİN'İN RAHATSIZ OLDUĞUNU GÖRMEK BENİ GURURLANDIRDI"

Sarıgül, sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Türk düşmanı Rubin, 'Türk savunma sanayi Amerika Birleşik Devletleri için tehdittir, önlem alınması lazım' dedi. Türk savunma sanayiinin güçlendiğinden Amerikalı Rubin'in rahatsız olduğunu görmek, beni olağanüstü gururlandırdı. Demek ki doğru yoldayız. Türk savunma sisteminde yapılan çalışmaların artarak devam etmesi, Türkiye için onur ve gururdur. Bir ülke, kendi savunma sanayisini özgür, mutlu bir şekilde yapabiliyorsa bu, Türk vatandaşı olarak bizim güvende olmamızın önemli bir göstergesidir. Türk düşmanı Rubin 'özellikle Türk savunma sanayi Amerika Birleşik Devletleri için tehdittir' demesi bizim için onur ve gururdur. Amerikalı Rubin demek ki Türkiye'den korkuyor, Türk savunma sanayisinden korkuyor. Rubinler korksun, Türk savunma sanayisi daha da güçlensin."

Bakmadan Geçme