Selçuk Özdağ: 'AKP'de siyaset yaptım İslamiliği, dindarlığı asla görmedim'

AK Parti'den şikayet edip yine oy veren vatandaşı eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ,   zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Selçuk Özdağ: 'AKP'de siyaset yaptım İslamiliği, dindarlığı asla görmedim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“NİJERYALI GİBİ MAAŞ ALIP AVRUPALI GİBİ FATURA ÖDÜYORUZ”

Sosyal medya hesabından son zamlar, artan fiyatlar ve hükumetin yürüttüğü politika ile ilgili eleştirilerini sıralayan Özdağ, maaşlara yapılan zamların, gıda, akaryakıt ve doğalgaz fiyatları karsısında bir anlamı kalmadığını söyledi. Özdağ, “Salatalığın kilosunun 30,domatesin 18 TL olduğu bir ülkede hala her şey yolunda gidiyor demek için kör, sağır v vicdansız olmak gerekiyor. Elektrikten, doğalgazdan, akaryakıt fiyatlarından hiç bahsetmiyorum. Bir de Sayın Erdoğan bizde elektrik fiyatları Avrupa’dan ucuz demiyor mu? Sanki buradaki insan Avrupalı maaşı alıyor da elektrik fiyatları da ona göre belirleniyor. Nijeryalı kadar maaş veren bir ülkede Avrupalı gibi elektrik, akaryakıt fiyatı almak o ülke insanına zulümdür. Avrupalı kadar maaş ver, elektrik/akaryakıt fiyatlarını da onlar kadar yap. Asgari ücretin 1500 Euro olduğu bir ülkede benzinin litresinin 1.6 Euro olmasının önemi var mı?” diye konuştu.

“VATANDAŞ ŞİKAYET ETMESİNE RAĞMEN OYUNU VERİYOR”

Özdağ, hükumetin yanı sıra vatandaşı da eleştirdi. Vatandaşın, şikayet etmesine rağmen yine de AK Parti’ye oy verdiğini dile getiren Özdağ, bu durumu partinin siyasî bir organ olarak görülmesinden ziyade, dinle, milliyetçilikle özdeşleştirilmesine bağladı.

“HELVADAN PUT YAPIP TAPINMAYA BAŞLADILAR”

Geçmişte AK Parti’den Manisa milletvekili seçilen, partide genel başkan yardımcılığı ve MKYK üyeliği gibi görevlerde bulunmuş olan Özdağ, iddia edildiği gibi İslamilik ya da dindarlığa rastlamadığını ifade etti. Özdağ, “Partiler ülkeye hizmet için kurulurlar. Hiç biri kutsal değildir. Yönetebildikleri ölçüde destek görürler. Doğru olan budur. Bizde ise tam tersidir, vatandaş hem şikayet eder, hem de şikayet ettiğine oy verir. Çünkü partiyi parti gibi görmez, ona onda olmayan anlamlar yükler, dinle, milliyetçilikle özdeşleştirir, hepimiz gibi insan olan ve birçok zaaflarla malul olan liderlere kutsiyet izafe eder. Yani bilinen ifadeyle helvadan putlar yapıp tapınmaya başlar. AKP’de uzun süre siyaset yaptım, ben vatandaşın bir kısmının ona yüklediği, kutsallığı, İslamiliği, dindarlığı asla görmedim.” dedi.

“AK PARTİ’DE HAVUÇ-SOPA POLİTİKASI İZLENİYOR”

Son zamanlarda AK Parti’de dava mensubiyetinin olmadığını savunan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Parti kadrosunu bir arada tutan bir davaya mensubiyet değil, ortak çıkarların öyle gerektirmesiydi. Nitekim son yıllarda yaygınlaşan 5-6 maaş rezaleti böyle bir zihniyetin sonucudur. Artık kimse -dava -diye bir arada tutulamıyor. Menfaate boğularak, maddi imkanlar sonuna kadar açık tutularak elde utuluyor. İnsanlar kaçmasın diye havuç ve sopa politikası izleniyor. Bu mekanizmanın dişlilerine bir defa takılan kendisini kurtaramıyor. Zaten iktidara böyle hırsla sarılmanın arkasında da bu mekanizmanın içine girmenin yarattığı suçluluk duygusu ve hesap verme korkusu var.”

“VATANDAŞ SEFALETİ ALKIŞLIYORSA HAK ETMİŞSİN DERLER”

Vatandaşa oy verme hakkından dolayı hesap sorma hakkı olduğunu da hatırlatan Özdağ, “Bu saatten sonra her şey vatandaşın elindedir. Bu zam yağmuruna destek vererek ya kendi felaketinin sorumlusu olacak ya da aklını başına devşirip bu başarısız siyasetin hesabını soracaktır. Evine ekmek götüremez hale gelen bir topluluk daha hala bu pahalılığı, bu sefaleti alkışlıyorsa ona hak etmişsin derler. Çarenin kendisi olduğunu Milletimiz farkına varmış idrakına ulaşmalıdır. Zaten ülkeyi bu hale getirenler de vatandaşın bu körlüğüne, saplantılı siyaset anlayışına güveniyorlar. Ne yaparsak yapalım bu halk bizi alkışlar rahatlığı ile hareket ediyorlar. Siyasetin esas belirleyicisi, esas aktörü vatandaştır. Bu artık iflas etmiş, yönetme kabiliyetini kaybetmiş hükümeti gönderecek olan da yerinde tutacak olan da vatandaştır. Vatandaş ya ‘zamlara devam, hükümete selam’ diyecek, yahut ‘artık yeter, düşün yakamızdan’ diyecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme