Özhaseki: "Ülkenin Güney'inde terör devleti kurmak istiyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Biz biliyoruz ki ülkemizin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Biz buna mani olmalıyız.' dedi.

Özhaseki: "Ülkenin Güney'inde terör devleti kurmak istiyorlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleketi Kayseri’de, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

PKK terör örgütünün, ‘özgürlük’ ve ‘özerklik’ gibi kelimelerle, Avrupa Birliği’ni de arkasına alarak, Türkiye’nin Güney’inde bir terör devleti kurma amacında olduğunu söyleyen Özhaseki, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu duruma izin vermeyeceğini ifade etti.

“YEREL YÖNETİMLERDE ÖZERKLİK ŞARTI TANIYIN DİYORLAR”

2014-2015 yıllarında Hendek Olayları’nı hatırlatan Özhaseki,  “’Kurtarılmış bölge, buraya TC giremez.' gibi çok kötü sözlerle orada kendilerine has bir bağımsızlık ilanına kadar gittiler. O günleri hiç unutmadık. Şimdi de müttefikleriyle beraber şu sözleri çok söylüyorlar, lütfen kulak kabartın, 'Yerel yönetim özerklik şartlarını tanıyın.' diyorlar hükümete dönüp. Yerel yönetimler özerklik şartları, Avrupa Birliği'nin bize dayattığı bir şart, zincir içerisinde bir nokta. Ne var içerisinde? Belediyelerin merkezi idarelerden koparılması var, mali özerklik var, yurt dışı ile temas var, vergi toplayabilme özgürlüğü de var içerisinde. İstedikleri yerlerle iş birliğine geçebilme, oylama ile istediği ortamlara doğru bu ülkeyi götürebilmek var." diye konuştu.

“İSRAİL VE ABD’NİN UŞAKLIĞINI YAPACAKLAR”

Söz konusu terör devletini İsrail ve ABD’nin desteklediğini belirten Özhaseki, "Türkiye o 2015-2015 şartlarında yerel yönetimleri güçlendirme noktasında 7-8 madde şerh koydu. 7-8 maddede şerhimiz hala duruyor bizim. O da, bu ülkeyi bölecek, parçalayacak bir noktaya götürmesini biz asla istemiyoruz ama ne yazık ki bunu şimdi bizim ana muhalefet lideri de söylüyor. Kimse 'Arkasında ne var?' diye dikkat etmediği için o da bunu süslü bir kelamla 'yerel yönetimler özerklik şartları' diye yutturarak geziniyor ortada ama bunun maddelerini tek tek yazacağım ve anlatacağım önümüzdeki günlerde. Böyle bir işe tevessül etmelerine de kesinlikle mani olmamız lazım. Silahla elde edemediklerini, evlatlarımızı şehit ederek yapamadıklarını şimdi güya 'Avrupa Birliği yolunda' diyerek 'özgürlük' fikri adı altında hepimize yutturmaya çalışıyorlar. Biz biliyoruz ki ülkemizin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. O terör devleti, lanet bir devlet olacak ve başımıza bela olacak. İsrail ve ABD'nin uşaklığını yapacaktır. Biz buna mani olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme