Özhaseki: 'Cumhuriyet eserlerini biz oluşturacağız'

AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Yeni dönemin Cumhuriyet eserlerini biz oluşturacağız.' dedi.

Özhaseki: 'Cumhuriyet eserlerini biz oluşturacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üç gün süren sona AK Parti Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi sona erdi. Kongre’nin Kapanış Bildirgesi’nde katılımcılara hitap eden Özhaseki, Selçuklu ve Osmanlı’dan Cumhuriyet eserlerini AK Parti iktidarının inşa edeceğini söyledi. Özhaseki, “Bu topraklarda Selçuklu bir medeniyet inşa etmiş. Osmanlı bir medeniyet inşa etmiş. Şimdi de yeni dönemin Cumhuriyet eserlerini biz oluşturacağız. Elbette AK Parti Belediyeciliği her alanda olduğu gibi kültür alanında da dolu dolu işler üreterek, nitelikli olanı ön plana çıkartarak faaliyetlerini yaptılar. Ama daha da geliştirmek ve çeşitlendirmek adına bu kongremizde; “kültür sanat alanında ne yapmalıyız, daha neler yapabiliriz?” konularını tartıştık. Zaten bu kongremiz bir nevi eksiklerin bir özeleştirisini yapma görevi de üstlendi. Bu kapsamda da neler yapacağımıza karar verdik.” diye konuştu. 

“EVRENSEL OLMANIN YOLU YERLİ VE MİLLİ KÜLTÜRDEN GEÇER”

Evrensel olmanın yolunun milli ve yerli olmaktan geçtiğini, ancak sosyal medyanın bunun önünde ciddi bir engel olduğunu kaydeden Özhaseki, “Çocuklarımız sosyal medyada. Sosyal medyada her şey var; iyilik de var kötülük de var. Çocuklarımızın bu konuda mağlup olmaması lazım. Kültür; var olma, yok olma meselesidir. Bizi bu topraklarda baki kılacak olan kadim kültürümüzün özümsenmesi, yaşanması ve yaşatılmasıdır. Bu imkân bizde var. Bunu ısrarla takip etmemiz lazım. Evrensel olmanın yolu yerli ve milli kültürden geçer. Çok güzel ve kadim şehirlere sahibiz. Kendine has kadim kültürleri olan, tarihi eserlerin çok olduğu ve yaşarken çok keyif alınan şehirlerimiz var.” dedi.

BELEDİYELERDE KÜLTÜR SANAT KURULLARI OLUŞTURULACAK

Belediyelerin kültür ve sanat projelerine daha fazla bütçe ayırmaları gerektiğini belirten Özhaseki, “Kültür Sanat Kurulu kurulması şehirlerimiz için çok önemli. Kültür müdürlerinin haricinde oluşacak bu kurul, şehrin kültür vizyonunu belirleyecektir, yön verecektir. Belediyelerimiz, kültürümüzün tanıtılması için ekstra bütçe ayırması gerekiyor. Kültür sanat konusuna daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor. Kültür merkezlerimizin içine daha fazla fonksiyon yüklemek gerekiyor. Ayrıca gençlerimizi, kültür merkezlerimize çekecek daha fazla ve çeşitli etkinlikler yapmamız gerekiyor. Bu bilinç ve duyarlılıkla üç gün boyunca emek verdiğimiz kongremizin Türkiye’nin kültür çalışmalarındaki yeni ufuklar arayışımızı daha güçlü kılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.  

Özhaseki, 5 maddelik Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi Kapanış Bildirgesi’ni katılımcılarla paylaştı. Ardından kültür sanat alanında yaptıkları özgün projelerle ödüle değer görülen belediye başkanlarına AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Çiğdem Karaaslan, Mustafa Şen ve Hamza Dağ tarafından ödülleri takdim edildi.

Bakmadan Geçme