Özhaseki: ś'li masa deprem bölgesine turistik seyahat düzenliyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki "7'li masa deprem bölgesine turistik seyahat düzenliyor." dedi.

Özhaseki: ś'li masa deprem bölgesine turistik seyahat düzenliyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş ziyareti ardından depremden yoğun bir şekilde etkilenen Adıyaman’a geldi. Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde AK Partili belediye başkanlarıyla bir araya gelen Özhaseki, yaptığı konuşmada, AK Partili 807 belediyeden 235’inin ‘kardeş belediye’ olarak depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildiğini belirtti.

AK Partili belediye başkanlarının neredeyse bir aydır gece ve gündüz demeden sahada olduğunu belirten Özhaseki,

"Anadolu'ya geldiğimiz ve kurduğumuz bin yıllık medeniyet boyunca rastladığımız en büyük afetle karşı karşıyayız. Arada 30 kilometre mesafeyle 550 kilometre boyunca fay hatları kırılmış. İkisinin şiddeti 7,5'in üzerinde. Etkilediği insan sayısı 14 milyon. 11 ilimiz afet kapsamında. 50'den fazla ilçemizde, binden fazla köyümüz de yıkım var." dedi.

“HİZMETLER BİTENE KADAR BURADAYIZ”

Özhaseki, acıları giderebilmek adına ilk andan itibaren AK Partili belediye başkanlarının sahada olduğunu vurguladı.

Yeri geldi arama kurtarma çalışmalarında çalıştık, yeri geldi su, gıda, battaniye getirdik, aşevleri açtık diyen Özhaseki, "Bunun yanı sıra ihtiyaç olan ne varsa gönüllü olarak yaptık. Şimdi yeni bir dönem geldi. Bu dönemde kardeş belediyeler olarak depreme maruz kalan kardeşlerimizin yaşadığı yerlerde görevlendirdiğimiz arkadaşlar rutin belediyecilik hizmetlerini de yapacaklar, afete uğramış yerlerde ne eksik varsa giderecekler. Hizmetlerine devam edecekler. Hizmetler bitene kadar buradayız. Buradaki kardeşlerimiz 'Allah sizden razı olsun, işinizi yaptınız, gidebilirsiniz.' diyene kadar buradayız." ifadelerini kullandı.

"DEPREM BÖLGESİNE SEYAHAT DÜZENLİYORLAR"

Özhaseki deprem bölgesine gelen siyasileri şu ifadelerle sert eleştiride bulundu:

"7’li Masa’da deprem bölgelerine sadece turistik seyahat düzenleyen koca koca liderler, belediye başkanları var. Özel uçaklarla geliyorlar, onlarca kamerayla görüntü veriyorlar, sonra da kendi partilerine müntesip, ayarladıkları adamlara birkaç cümle söyletiyorlar. Yarım saat sonra sıkılıyor, bırakıp gidiyorlar. Allah selamet versin."

Bakmadan Geçme