Ömer Çelik: 'Türkiye her zaman Kazakistan'ın yanındadır'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK Toplantısı sonrasında Kazakistan konusunda açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik: 'Türkiye her zaman Kazakistan'ın yanındadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin her daim ve şartta Kazakistan’ın yanında yer alacağının altını çizen Çelik, Kazakistan’daki olayların ardından bazı Batılı ülkelerde yayımlanan haberlerin kara propaganda içerikli olduğunu ifade etti. Çelik, şunları söyledi:

“Kazakistan ile çok köklü ilişkilerimiz var. En son gelinen noktada Türk devletleri teşkilatının kurulması ve buna dair vizyonun konulması önemliydi. Burada ortaya çıkan tabloyu yakından takip ediyoruz. Arzumuz Kazak halkının istediği biçimde ve ülkenin toprak bütünlüğünü koruyacak biçimde bu sıkıntılı günlerin geride bırakılmasıdır. Türkiye her zaman Kazakistan'ın yanındadır. Bir Batılı haber ajansı Türkiye ve Erdoğan Kazakistan'da kaybetti yaklaşımında bulundu. Türkiye Kazak halkının kazancını ve kaybını kendisininmiş gibi görür. Bunlar provokatif yaklaşımlardır. Kazakistan ve benzeri durumlardaki bu tür yaklaşımlar kara propagandadır. Kazak halkının yararını kendi yararımız gibi görürüz. Bunun dışındaki tüm yaklaşımlar propagandadır."

“FİLİSTİN’DEKİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KABUL EDİLEMEZ”

Öte yandan, İsrail devleti tarafından Kudüs’ün 5 ayrı yeri için planlanan yerleşim birimlerinin kabul edilemez olduğuna da dikkat çeken Çelik, "İsrail'deki yerleşim planları iki devletli çözüm projesini imha eden yaklaşımlardır. Filistin devletinin var olmasını engelleyen radikal adımlardır. Yeni yerleşim yerlerini kınıyoruz. BM ses çıkarmalı ve hukuken engellemeli." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme