'O tartışma' büyüdü

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu'na sarf ettiği, 'Kürt sorunun muhatabı Kürtlerdir.' sözlerine, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Ferhat Encü yanıt verdi. Karşılıklı atışmalar söz düellosuna dönüştü.

'O tartışma' büyüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na karşı yaptığı açıklamalar ve bazı basın kuruluşlarına verdiği ‘Kürt sorunu’na dair demeçlerle ilgili tartışmalar büyüyerek devam ediyor.

“Asıl Kürt benim.” diyen Başkan Savcı Sayan’ın, sosyal medya hesabından yaptığı, “Biri muhatap Kandil, bir diğeri İmralı ve HDP diyor. Oysa asıl muhatap 40 yıldır Kandil, İmralı, HDP zulmüne direnen, Vatan ve milletin birliğini savunan, kardeşlik diyen Biz Kürtleriz. Aklı olan başka muhatap aramaz. Aksini savunanlar Kürtleri ateşe atmak, ülkeyi Suriye yapmak istiyor.” açıklamaya, HDP’li milletvekillerinden önce Dilan Dirayet Taşdemir ardından Ferhat Encü yanıt verdi. Karşılıklı atışmalar sosyal medyada sonu gelmeyen bir söz düellosuna dönüştü.

Başkan Savcı Sayan’ın sözlerine ilk yanıt HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’den geldi. Taşdemir, “Küçük ortağınız MHP Kürt sorunu yoktur diyor. Olmayan sorunun muhatabı nasıl olacaksınız. Şu ortağınız ile bir fikir birliği sağlayın ilk önce.” dedi.

Ardından tartışma şöyle devam etti:

“DAĞDAKİ ORTAĞINIZDAN AYRILIN”

Başkan Savcı Sayan, “Bayrak, toprak ve vatan ile probleminin olmadığını PKK ve teröre karşı olduğunu beyan et. Fikir birliği içinde olduğunuz dağdaki ortağınızdan ayrılırın, Varsa bir sorun hemen çözelim. Neyi sorun görüyorsanız lütfen onu da yazın.” açıklamasında bulundu.

"EN BÜYÜK KÜRT SORUNU HDP'DİR"

Başkan Savcı Sayan, "Evet, bir kürt olarak çok iyi biliyorum..En büyük kürt sorunu,40 yıldır Kürtlere kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen Kürtlerin kaderi ile oynayan, PKK terörü ve küçük ortağı HDP’nin siyasetidir."

Dilan Dirayet Taşdemir, "“Hani siz de kendinizi Kürt olarak görüyorsunuz ya dolayısıyla Türkiye’de Kürtlerin ne sorun yaşadığını biliyor olmanız gerekir. Bunu da biz mi size anlatalım?”

“KARŞILIKLI TARTIŞALIM”

Başkan Savcı Sayan, Taşdemir’in bu sözlerine şöyle meydan okudu: “A habere katıl Beraber bu ülke için konuşalım tartışalım. Ama biliyorum canlı yayın İmralı adasında kurulmazsa katılmam dersin.En son belediye seçimlerinde benim propagandamın  yüzde 56 sizin propagandanızın yüzde 36 alıcısı vardı. Kürt gençlerini ölüme sevketmeniz bize dert size adet olmuş.”

Taşdemir ise, “Bu propagandanın alıcısı ancak a haber olur. Siz orda konuşmaya devam edin.” dedi.

“SENİNKİSİ TESLİMİYET VE BİAT”

Söz düellosuna HDP 26. Dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de katıldı. Encü, “Senin muhataplığın teslimiyet ve biattır. Kültüründen, dilinde, kimliğimden vazgeçmiş sadece yaşamak için yaşamı tercih etmiş birisin.” açıklamasında bulundu.

<

Bakmadan Geçme