Milletvekili Aydemir'den CHP ve İYİ Parti'ye: "Mert olun"

Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP ve İYİ Parti'nin şehit taziye mesajlarında samimi olmadığını söyledi.

Milletvekili Aydemir'den CHP ve İYİ Parti'ye: &quotMert olun"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen Cumartesi günü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğunu anımsatan Erzurum AK Parti Milletvekili Aydemir, CHP ve İYİ Parti'nin şehit taziye mesajlarından utanç duyduğunu ifade etti. 

"SANKİ HDP'Yİ KIZDIRIP KÜSTÜRECEKLER"

Mesajda yer alan "Patlamada şehit olan" ifadesine tepki gösteren Aydemir, CHP ve İYİ Parti'nin söz konusu mesajı HDP'yi küstürmemek adına bu şekilde verdiğini savundu. Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akçakale'de 3 şehidimiz, aslan gibi yiğidimiz can verdi. CHP Genel Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkanı ifadelerinde öylesine bir tarz var ki öylesine kayıtları var ki sanki 'HDP'yi kızdırır, küstürürüz' gibi bir yaklaşım ortaya koymuşlar. 'Bir patlamada şehit olan...' Bu ne demek? Teröristlerin patlattığı bir bomba ile bu insanlar can verdiler. Milleti temsil eden muhalefet genel başkanlarının da bu hassasiyette olmasını hususen bekliyoruz. Böyle şey olur mu? Yani 'bir patlamada şehit olan...' Ne patlaması bu? Doğal gaz patlaması mı? Neyin patlaması, niye söylemiyorsun? Açıkça, mertçe, delikanlıca çıkın ve PKK'nın, bölücülerin, vatan hainlerinin 3 insanımızı şehit ettiğini söyleyin. Bu hali burada telin ediyorum, millet adına kınıyorum."

“MİLLETE SİLAHLA MESAJ VERİYORLAR”

Öte yandan, HDP'li Semra Güzel'in sosyal medyada dolaşan fotoğraflarına tepkisini dile getiren Aydemir, "Bir kadın milletvekilinin, 2017 yılında öldürülen bir terörist ile olan fotoğraflarına baktığımızda hakikaten bir milletvekili olarak utandığımın altını çiziyorum. Bu teröristin silahından çıkan kurşunlar, acaba kaç masum insanı katletmiştir? 'O zaman milletvekili değildi' deniliyor. Bu kişiyi milletvekili yapan irade yani HDP, bunu bilmiyor muydu? Bunları özellikle yapıyorlar ve millete silahla mesaj veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme