Milletvekili Aydemir'den tepki: 'Bir profesör olarak senin ne haddine'

AK Parti Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir Ankara Üniversitesi'nde bir öğretim üyesinin öğrenciyi başörtüsü sebebiyle aşağılamasını eleştirdi.

Milletvekili Aydemir'den tepki: 'Bir profesör olarak senin ne haddine'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“BİR PROFESÖR OLARAK SENİN NE HADDİNE”

Ankara Üniversitesinde bir öğretim üyesinin bir öğrenciye başındaki örtüyü kastederek "Bu farz mı?" sorusunu yönelttiğini aktaran Milletvekili Aydemir, "Bir profesör olarak senin ne haddine? Bunlar halen daha tahammülsüz bir haldeler. Fırsatını buldukları an, yeniden düşünce hürriyetinin önüne geçecekler." diye konuştu.

"ONLAR TÜRK KARŞITI"

Aydemir, TTB'nin Turkovac hakkındaki açıklamalarına ilişkin "'Türk' ifadesini onlara çok görüyorum. Türk değil, Türk taraftarı da değil onlar. Türk karşıtı, diyorum ben onlara. Onların Turkovac'a dönük tahammülsüzlük ifadeleri, Alman medyası tarafından şu an kullanılıyor. Dünyada aşısını üretmiş 9'uncu ülkeyiz, gurur duymalıyız. Ama gurur duymuyorlar. Tam tersine lekelemeye çalışıyorlar. Bunların zihinleri lekeli." dedi.

“HDP AYMAZDIR”

Milletvekili Aydemir, HDP'li bazı siyasetçiler tarafından, HDP'li Güzel hakkındaki eleştiriler için "Cinsiyetçi bir yaklaşım sergileniyor." ifadesinin kullanıldığını da aktararak, şöyle devam etti:

"Terörist kıyafeti giyeceksin, silahlı biriyle poz vereceksin, kamplarda bulunacaksın sonra kadın diye ben sana müsamaha göstereceğim. Böyle bir şey olur mu? Şehitlerimiz, toprağın altında yatan on binlerce insanımız bize lanet etmez mi? Aymazlığa, terbiyesizliğe bakar mısınız? Bizimle dalga geçiyorlar. Bu kadar ahlaksız insanla mücadele ederken aynı zamanda da ülkemizi zirvelere taşıma gibi bir misyon üstlenmişiz. Bunu da yapıyoruz elhamdülillah. Dahası olacak inşallah."

Bakmadan Geçme