MHP'li Baki Ersoy Türksat zamları için devreye girdi

MHP Kayseri Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, Türksat'ın yerel televizyonlara uyguladığı yüzde 50 frekans zammı için devreye girdi.

MHP'li Baki Ersoy Türksat zamları için devreye girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“YEREL TELEVİZYONLAR KAPANMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA”

Söz konusu zammın geri çekilmemesi durumunda çok sayıda yerel televizyonun kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirten Ersoy, Türksat Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili resmî yazı gönderdi.

Ersoy, söz konusu yazıda şu ifadelere yer verdi: "Ülkemiz genelinde uydu platformunda yayın yapan yerel televizyon kanalları sahipleri, döviz kurundaki artışa paralel olarak TÜRKSAT'in uydu frekans kiralarında yüzde 50'ye varan kira artışının öngörülmesi sonucu kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını beyan etmektedirler. TÜRKSAT A.Ş.yerel televizyonların yayın yapabilmeleri için aylık frekans kirasında uygulanan döviz kurunu 7.5 TL'ye sabitleyerek tahsil ediyorken, yüzde 50'ye varan bir kira zammı kararı öngörüldüğü duyumları medya sektörünü endişeye sevk etmiştir. TÜRKSAT döviz kurunu Aralık ayı için 7.5 TL'den 9 TL'ye yükselttiğini ilan ederken, Ocak ayı itibariyle de 11-12 Lira'ya yükselteceğinin öngörüldüğü şeklinde bilgiler gündemdedir. Öngörüldüğü gibi bir zam yapılması yerel uydu televizyonları açısından büyük kayıplara sebep olabilecektir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi her zaman devletinin ve milletinin yanında olan yerel televizyon kanallarının yayın hayatına devam edebilmeleri için devletimizin oluşabilecek maddi imkansızlıklara karşı önlem alması faydalı olacaktır. Bir devlet kuruluşu olan, Varlık Fonu bünyesindeki TÜRKSAT AŞ'nin yerel televizyon kanallarının ayakta kalması için frekans kiralarındaki afaki artış kararından vazgeçmesi Yerel Televizyon sahiplerini ve bu alanda istihdamı olan vatandaşlarımızı büyük bir yükten kurtaracaktır. Bu anlamda, yerel televizyon kanallarının uydu kiralarının mevcut koşullar çerçevesinde sübvanse edilmesi binlerce ailenin yüzünü güldürecektir. Konu ile ilgili talebimizi TÜRKSAT AŞ. Genel Müdürlüğü'ne ilettik. Her zaman emekçi basın mensubu kardeşlerimizin yanındayız."

Bakmadan Geçme