Meral Akşener: ''Bu dünyada oğlum ve eşim hariç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz''

İYİ Parti Lideri Merak Akşener, bu akşam katıldı bir televizyon programında Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Meral Akşener: ''Bu dünyada oğlum ve eşim hariç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı televizyon programında Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. 

Akşener, 6 Mart'ta gerçekleşen Altılı Masa toplantısı ardından Millet İttifakı'ndan ayrıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine oldukçe sert tepkiler alan İYİ Parti Lideri konuyla ilgili, ''Partim de ben de çok taşlandık bu birkaç günlük süreçte ama önemli değil. Ben hacca gitmiş bir insanım. Kendimi şeytan taşlamasında hissettim.'' dedi. 

Akşener'in ittifaktan ayrılmasının sebebi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek yerine Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın aday olması istemesiydi. 

Konuyla ilgili Meral Akşener, ''Bu arkadaşların popülaritesi benden fazla, başkasıyla kıyas etmiyorum, benden fazla.'' açıklamasını yaptı. 

Gazeteci Fatih Altaylı'nın "CHP, HDP'nin taleplerini masaya getirebilir mi?"  sorusuna ise Akşener, "Asla getiremez. Sonrasında da getiremez." dedi. 

Akşener'in açıklamalarından önemli başlıklar ise şöyle: 

''Herkes bana masadan kalktı diyor ama masa kalktı. O masada samimiyetle söylüyorum farklılıklara saygı duymayı öğreniyorsunuz. Bu önemli. Mansur bey ve Ekrem bey gece 02:00'de bana geldiler ve görüşme gerçekleştirdik.''

''Bu dünyada oğlum hariç, eşim de dahil hiç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz.''

''O konuşma sert olmalıydı. O metni ben yazdım.''

''Kişisel olarak hiçbir şeye talip değilim.''

''Bu seçimi alamazsak Türkiye ölmeyecek ama bir daha parlamenter sisteme geçemeyecek.''

''6 siyasi partinin birer bakanlığı var şuanda.''

"Genel Başkanlar milletvekili adayı olmayacak."

''Milletvekili adayı olmayacağım.''

"Bugün itibariyle kendimi çok iyi hissediyorum. 13. Cumhurbaşkanını seçmişiz gibi hissediyorum. Herkes bilsin; en çok ben çalışacağım."

''Sayın Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde bana Başbakan yardımcılığı teklif edildi, ben kabul etmedim.''

''Benim kendi maaşım dışında hiçbir gelirim yok.''

''Bu ülkede Tayyip beyle kapılar arkasında konuşmama ne gerek var? Ben o partinin başlangıçta kurucusuyum. Yürünecek yolu beğenmediğim için ayrıldım.''

Bakmadan Geçme