Malatya Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti ardından yemek çadırını kaldırttı iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Saadet Partisi'nin kurduğu Malatya'daki sıcak yemek çadırını ziyaret atti. Malatya Valiliği, çadırı kaldırma talimatı verildi.

Malatya Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti ardından yemek çadırını kaldırttı iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Saadet Partisi, Malatya'da sıcak yemek çadırı kurdu.

Bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun çadırı ziyareti ardından ise Malatya Valiliği Saadet Partisi’nin Malatya’da kurduğu yemek çadırının kaldırılmasını istedi.

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Malatya’da partimizin destekleriyle kurulan, günlük 10-15 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimiz, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir.” dedi. 

“KORKUYLA KAPATMA KARARI ALIYORSUNUZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Partimizin öncülüğünde Malatya’da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!” ifadelerini kullandı. 

“AŞEVİNİN SİYASETİ OLMAZ”

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ise konuyla ilgili, “Bu talimatın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle alakalı olduğunu düşünüyoruz. Depremin ilk gününden beri görevdeyiz. Günlük 15 bin kişiye kadar yemek ikramı yapabiliyoruz. Malatya’nın eski otogarının bulunduğu alan burası. Bugün saat 14.00 itibarıyla vali yardımcısı geldi iki saat içerisinde kaldırılmasını, boşaltılmasını istedi. Biz de akşam yemeğinin hazır olmak üzere olduğunu ve yemek dağıtımının devam edeceğini söyledik. Sabaha kadar müsaade verdiler. Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…'' diye konuştu. 

Bakmadan Geçme