Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'e: 'Arada bir Ülkücü damarı tutar'

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son grup toplantısında veda konuşmasını yaptı. Akşener ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'e: 'Arada bir Ülkücü damarı tutar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partililerine ‘yol arkadaşlarım’ diye seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi değiştirmek için yola çıktıklarını ve umutlu olduklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“BAY KEMAL’İN YOL ARKADAŞI ISTIRAPLIDIR”

“Grup kürsümüze veda etmek için buradayım. Tüm yaşanmışlıklarımızı arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek kolay olmuyor. Bu salon, bu kürsü benim. Sizler de benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum, şeref verdiniz.

Bay Kemal’in yol arkadaşı ıstıraplıdır. Uzun ince bir yoldur, tehlikelerle doludur. Başınıza her an bir şey gelebilir. Parası, pulu da yoktur, sarayı da yoktur. Başına her şey gelmiştir, hakkında her türlü algı yapılmıştır. Yine de size Bay Kemal’in yolunda yürümek gibi bir onur ve şerefi ben taşıyorum.

Bay Kemal’in sizler gibi gerçek dostları vardır. Siz Hak dost bilirsiniz. Bay Kemal ile yürümek akıl değil, yürek işidir. O nedenle sizi yürekten kutluyorum. Başınızı hep dik tutun, karanlığın üzerinizi kaplamasına asla izin vermediniz. Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için onur ve gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin.

Bakmayın siz, o Saraylılarıın her şeyi varmış gibi görünüyor ama aslında hiçbir şeyleri yok. Ruhları kararmış, bizim ise her şeyimiz var. Kalbimiz var, yüreğimiz var, mazlumlar için atan kocaman bir yüreğimiz var. Bu kürsü yıllarca o mazlumların acı feryatlarının duyulduğu bir kürsüdür. Bu kürsüde insanlarımızın umudu ve demokrasimizin kaderi adına son kez konuşuyorum. Umutluyum dostlar. Çünkü her gün Türkiye’de herkesin yenilenmiş gibi uyanacağı bir günü hayâl ediyorum. Bize doğru uçan o özgür kuşları düşünüyorum. Bu deliliği hep birlikte yapacağız.”

“MERAL HANIM’IN ARADA BİR ÜLKÜCÜ DAMARI TUTAR”

Ardından ittifak liderlerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, ilk teşekkürünü İYİ Parti lideri Meral Akşener’e sundu. Kılıçdaroğlu, “Meral Hanım merttir ve büyük mücadeleler veriyor. Bu bilinsin istiyorum; ana kucağını da masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir. İlk fikir ayrılığında insanlar söylenmemesi gereken şeyleri söylediler. Vallahi de hiç tanımamışsınız. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Gerekirse yumruğunu masaya vurur diyorum ya; e bir de arada bir Ülkücü damarı tutar, bunu da biliyorum.” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NA ‘EVLADIM’, MANSUR YAVAŞ’A ‘DOSTUM’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş’a da teşekkür eden Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na ‘evladım’, Mansur Yavaş’a ise ‘dostum’ şeklinde hitap etti.

Kılıçdaroğlu kürsüden, “Güzel günler göreceğiz” sloganları ile uğurlandı.

Bakmadan Geçme