Kılıçdaroğlu'na Elazığlı vatandaşlardan 'ön seçim' çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ'da gerçekleştirdiği esnaf ziyareti mini mitinge dönüştü. Mitinge ise 'ön seçim' afişi damga vurdu.

Kılıçdaroğlu'na Elazığlı vatandaşlardan 'ön seçim' çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ ziyareti kapsamında Birinci Harput Caddesi, halk arasında bilinen ismiyle Hozat Garajı’ndaki esnafı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun esnaf ziyareti kalabalığın da etkisiyle bir anda mini mitinge dönüştü. Miting esnasında açılan,  “Ön seçim olsun, halkın vekili seçilsin” afişi ise dikkat çekti.

Çocukluğunu ve gençliğini Elazığ’da geçirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bundan önce Elazığ ile yeterince ilgilenmedikleri için helalleşme çağrısında bulundu. Bundan sonraki süreçte tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’ın da sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ELAZIĞ İLE KUCAKLAŞMAYA GELDİK”

“Elazığ’ın ekmeğini yedim, suyunu içtim. Gençliğim burada geçti, Ticaret Lisesinden mezun oldum. Elazığ’ı hiç unutmadım, bürokratken de Elazığ’a geldim. Her yerde Elazığlılarla kucaklaşıyorum. Elazığ’ın bu bölge için ne kadar önemli bir kent olduğunu biliyorum. Harput’u da, Elazığ’ı da, Sivrice’yi de, Elazığlıların çalışkanlığını da, burada oyumuzun bizim olduğunu da biliyorum. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı içmedik, yemeğinizi yemedik, Ankara’da oturduk, nutuklar attık, siz de oy vermediniz. Haklısınız. Şimdi geliyoruz, Türkiye coğrafyasını adım adım geziyoruz. Oturuyoruz, dertleşiyoruz, her bir sorunuza tek tek cevap veriyoruz. Kanaat önderleriyle beraberiz, kadınlarla beraberiz, haksızlığa uğramışlarla beraberiz. Bunların sorunlarının tamamını çözeceğiz ve bu memleketi huzura erdireceğiz.”

“SARAY’DA OTURANLAR MİLLETİ UNUTTULAR”

AK Parti iktidarının halktan kopuk yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ne kendisinin ne de altılı masadaki diğer bileşenlerin halktan kopmayacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Benim saraylarda oturma gibi bir niyetim yoktur. Halk gibi, vatandaş gibi yaşamak isterim. Saray’da oturanlar milleti unuttular, milletin derdinin ne olduğunu bilmiyorlar. Benim dışımdaki 5 arkadaşımız da saraylarda oturmuyor. Size açık ve net çağrı yapıyorum, adalet istiyorsanız, haksızlıklarla mücadele etmek istiyorsanız bize katılın. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için bize katılın. Bize katılın ki güçlü olalım.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri, ‘Elazığ seninle gurur duyuyor’, ‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganları ile sık sık kesildi.

Bakmadan Geçme