Kılıçdaroğlu Malatya'dan devlete çağrıda bulundu: 'Devlet, sosyal devletliğini yapsın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Malatya'dan devlete çağrı yaptı. 'Devlet, sosyal devletliğini şimdi yapmayacaksa ne zaman yapacak.' dedi.

Kılıçdaroğlu Malatya'dan devlete çağrıda bulundu: 'Devlet, sosyal devletliğini yapsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Toplantı yaptık. Sorunlarını aktardılar. Birinci temel sorunları fabrikalarda çalışan işçilerin ve kalifiye elemanların Malatya'dan büyük ölçüde ayrılmış olmaları. Bunların bir an önce dönmeleri gerekiyor. Kendi düşüncelerimi aktardım saygıdeğer iş insanlarına. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Deprem bölgesine çıkan işçilerin, kalifiye elemanların dönmeleri için bir vergi avantajının sağlanması lazım. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bir çalışma yapmasında yarar var. Çünkü iş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları gerekiyor. Böyle bir endişeleri var." ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ YAPMAYACAKSA NE ZAMAN YAPACAK”

Kılıçdaroğlu, kırsal kesimde ciddi sorunlar olduğunun altını çizdi.

Elde kalan bazı ürünlerin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Süt üreticilerinin 'Sütümüzü yeteri kadar satamıyoruz, alıcı bulamıyoruz' diye sitemleri oldu. Et ve Süt Kurumu yetkililerine de bir çağrı yapıyoruz. Toprak Mahsülleri Ofisi'ne çağrı yapıyoruz; kayısı var elde, onları satın alsınlar. Et ve Süt Kurum, üreticilerin elindeki sütleri satın alsın. Devlet, sosyal devletliğini şimdi yapmayacaksa ne zaman yapacak. Bunların yapılması lazım, yaraların bir an önce sarılması lazım." diye konuştu.

“İŞÇİLERDEN VERGİ ALINMASIN”

Kılıçdaroğlu "Buradan dillendiriyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Allah nasip eder kazandığımızda görecekler deprem bölgesinde, işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması gerektiğini ifade ettim. İktidara çağrı yapmak da benim görevim. Biz bunu yapmayı taahhüt ediyoruz ama lütfeder kendileri daha erken yaparlarsa bundan memnun oluruz." ifadelerini kullandı.

“KONTEYNER SIKINTILARI VAR”

Çadır sıkıntılarının hala sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Konteyner sıkıntıları var, dile getirildi. Kendilerine söyledim, buradan da ifade ediyorum; kim konteyner üretiyorsa ve biz müşteri bulamıyoruz diyorsa, kim biz çadır üretiyoruz ama satmak için müşteri bulamıyoruz diyorsa bize haber versinler. Bana haber versinler, büyükşehir belediye başkanlarıma haber versinler. Derhal konteynerleri alacağız, çadırları alacağız ve deprem bölgesine getireceğiz. Esnaf da son derece sıkıntılı bir pozisyonda. Esnafın sorunlarının çözülmesi lazım. Onların bankalardan, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden aldığı krediler var. En azından bu kredilerin ötelenmesi; biz silinmesinden yanayız, silinmesi gerekiyor. Onun da biraz rahatlaması gerekiyor."

Bakmadan Geçme