Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'ı göndermek hedeflerimizin en kolayı'

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden yaptığı açıklamada, 'Erdoğan'ı göndermek hedeflerimizin en kolayı.' dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'ı göndermek hedeflerimizin en kolayı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından saat 22.00’da yapacağını duyurduğu açıklamasında, altılı masaya karşı yapılan, “6 parti 1 Erdoğan’a karşı birleşti” eleştirilerini yanıtladı.

“BU KADAR EMEĞİ ERDOĞAN İÇİN Mİ HARCAYACAĞIZ?”

Birleşmekteki asıl amaçlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göndermek olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Birleştire birleştire ülkeyi kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalıştığımı uzun süredir anlatıyorum. Peki biz ne için birleşiyoruz, neyi kazanma peşindeyiz, Tayyip Erdoğan’a karşı mı birleşiyoruz? Bu kadar emeği, bu kadar gücü bir hedef için mi harcayacağız? Yok öyle bir şey. Evet, bizim demokrasimiz, özgürlüklerimiz, adalet sistemimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında, bu zaten uzun yıllardır böyle. Ancak, herhalde bu yaşımda ülkeme bırakacağım miras bu kadar küçük olmasa gerek. Erdoğan’ı göndereceğiz ama bu hedeflerimizin en kolayı.” dedi.

“REKABETÇİ TÜRKİYE İÇİN…”

Ana hedeflerinin Türkiye’yi dünya ülkeleri ile rekabetçi bir ülke haline getirmek olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Biz, rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemik bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz. Bakmayın siz Türkün Türk’e propagandasına, İletişim Başkanlığının çöpe attığı milyarlara. Biz, dünya ile rekabet etmiyoruz. Rekabette iyi olup olmadığımızı tek bir kriter gösterir; kazanıyor musun, kaybediyor musun? Bu da iki şekilde anlaşılır; yeni bir refah seviyesi yaratabiliyor musun_ Rekabette kazanıyorsanız, milletinizin alım gücü, standardı, mutluluğu artar. Seninki artıro mu sevgili milletim, sevgili halkım? Mutlu musun sevgili vatandaşlarım, sevgili yurttaşlarım? Öyle boş propagandalarla algınızın manipüle edilmesine asla izin vermeyin. Biz maalesef rekabette zayıfız. Açık konuşalım, bu problemler Erdoğan’la başlamadı ama Erdoğan’la ayyuka çıktı. Çünkü Türkiye yıllardır enerjisini iç sorunlarına harcadı. Darbeler, ekonomik krizleri kutuplaşmalar, ayrımcılık, terör gördü. Birbirimizle didişe didişe rekabetten çıktık, dünyadan hak ettiğimiz  payı alamadık, yani hepimizi birleştirmesi gereken asıl mesele şudur; dünya ile rakabet etmek, kazanmak ve hak ettiğimizi almak. Türkü, Kürdü, Sünnisi, Alevisi, başı açığı, kapalısı, solcusu, sağcısı bu müşterekte birleşmeli. Daha iyi bir yaşam müştereğinde, hakkını alma müştereğinde buluşmalı. Ben bunun için Millet İttifakı adayı seçildim. Ben onarıcı, kucaklayıcı, birleştirici adaylık yapıp geleceğin yeni nesil liderlerine ortamı hazırlayacak; bundan sonra geleceklerin siyasi geleceği için taşları doğru döşeyecek kişiyim.”

“TORUNLARIMLA İLGİLENMEK İÇİN EMEKLİ OLACAĞIM”

Hedeflerini gerçekleştirdikten ve yeni nesil için yönetim zemini hazırladıktan sonra siyaset sahnesinden çekilerek torunuyla ilgileneceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Millet ittifakı olarak önce toplumu güçlendireceğiz, devleti toparlayacağız, açık yaraları kapatacağız, insanlara yaşam sevincini geri vereceğiz, doğru yerlere yatırım yapılmasını sağlayacağız, finansal ve demokratik istikrarı getireceğiz. Yani özetle ülkemizi rayına sokacağız. Ki bizden sonraki liderler ayaklarını yere sağlam basıp üzerinde güvenle yürüyecekleri sağlıklı bir zemine kavuşsunlar. Ben sonrasında da torunlarımla ilgilenmek üzere emekli olacağım, bu kadar basit. Çünkü benim çözmem gereken çok önemli sorunlar var; bunu da ancak gelecekle ilgili bireysel siyasi emelleri olmayan bir lider yapabilir. Birleşe birleşe kazanacağız ama dünyaya karşı, 50 yıldır rekabet etmemiz gerekenlere karşı kazanacağız, herkes müsterih olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme