HÜDA PAR'dan HDP ile ittifak açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bitlis ziyareti kapsamında HDP ile ittifak yapıp yapamayacaklarına açıklık getirdi.

HÜDA PAR'dan HDP ile ittifak açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bitlis'te bir takım ziyaret ve temaslarda bulundu. 

Tarihi Başhan Hanı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Yapıcıoğlu, ekonomi, kira artış fiyatları ve seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

Halkın temel gündeminin ekonomi olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, "Özellikle gıda fiyatlarının astronomik olarak artması karşısında dar gelirliler sıkıntılı günler yaşıyor. Elbette bunun pek çok sebebi var. Döviz ile dünyada küresel olarak enerji fiyatlarının artması, enerji ve gıda krizinin sıklıkla dillendirilmesi ve psikolojik bazı nedenler de üzerine eklenince özellikle gıda fiyatları çok hızlı artıyor. Raflardaki fiyatlar birkaç günde bir değişiyor. Bu da dar gelirlileri etkiliyor. Konut ve kira fiyatları da çok hızlı artıyor. Meclisten çıkan kanunu Adalet Bakanı açıkladı. Kira yüzde 25 oranında artırılabilecek. Bunun üzerinde artış artık yasal olarak mümkün değil." dedi.

"HALKIN GÜNDEMİ İTTFAK DEĞİL" 

Halihazırda ülkenin en önemli gündeminin ekonomi olmasına rağmen, siyasî partilerin neredeyse 1 yıl ileride olan seçime odaklandığını, seçimi de sorunların çözümü üzerinden değerlendirmek yerine ittfaklar üzerinden şekillendirdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, ittifakların gündemlerinde olmadığını ifade etti. Yapıcıoğlu, "Ülkenin gündeminin ittifaklar üzerinde yoğunlaştırılması Türkiye'ye kaybettiriyor. Bu, siyasetin gündemidir. Halkın gündeminde bu yok. Hangi ittifak hangi cumhurbaşkanını aday göstermesi ile millet ilgilenmiyor, millet kendi sorunlarının çir an önce çözülmesini istiyor. Ama siyaset varsa yoksa ittifaklar bunu konuşuyor. Şu anda ittifakı konuşmak için erken." diye konuştu.

"GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK"

Farklı partilerden ittifaklar düzeyinde teklifler olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, halihazırda ittifak meselesinin kendileri için erken olduğunu ve bu nedenle bu konuda görüş beyan etmeyeceklerini dile getirdi. Yapıcıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil bütün siyasi partilere memleket meselelerini, memleketin çözüm bekleyen sorunlarını ve ona ilişkin kendi çözüm önerilerimizi ilettik. Gündemimizde ittifak yoktu. İttifaklara kapımız kapalı değil, ittifak kurabiliriz ama ittifakları konuşmak için çok erken. Bize HDP ile ittifak kurabilir misiniz diye sordular? Şu an itibarıyla çok mümkün görünmüyor. Neden mümkün görünmüyor? Kanaatime göre HDP'nin kendisine ait bir iradesi yok. İradesi kendi elinde değil, başka yerdedir. Böyle olunca o iradelerini teslim ettikleri yerlerle bir siyasi parti olarak gidip, konuşup, ittifakı nasıl gerçekleştireceğimizi, ittifak olup olmayacağını görüşecek halimiz yok. Böyle olunca takdir ederseniz ki bu şartlarda HDP ile bir ittifak mümkün değil."

"HDP'NİN İRADESİ BAŞKA YERDE"

Basın mensuplarının HDP ile ittifak sorusuna ise Yapıcıoğlu, "Şu an itibariyle HDP ile ittfiak çok mümkün görünmüyor. Çünkü benim kanaatime göre HDP'nin kendisine ait bir iradesi yok. İradesi kendinde değildir, iradesi başka bir yerdedir. Böyle olunca biz o iradeleri teslim ettikleri yerlerle bir siyasi parti olarak ittifakı nasıl şekillendireceğimizi görüşecek halimiz yok haliyle. Böyle olunca, takdir edersiniz ki, bu şartlarda HDP ile ittifak mümkün değil." diye yanıt verdi.  

Ziyaretlerde Yapıcıoğlu'na Genel İdare Kurulu üyeleri Mahmut İrtem ve Sait Ortaç, Genel Merkez İstiare Kurulu Üyesi Seyithan Aksoy, HÜDA PAR İl Başkanı Cengiz Karakaya ve partililer eşlik etti.

Bakmadan Geçme