Erzurum İl Başkanı Dülger: 'CHP'nin oyu 3 katına çıktı'

CHP'nin Erzurum Kongresi ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Suat Dülger, partinin oyunun ilde 3 katına yükselerek, yüzde 10'lar bandına ulaştığını söyledi.

Erzurum İl Başkanı Dülger: 'CHP'nin oyu 3 katına çıktı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’nin ilk il dışı kongresi, Cumhur İttifakı’nın kalelerinden Erzurum’da yapıldı. Kongreye katılım ve şehirdeki etkileri üzerine görüş aldığımız İl Başkanı Suat Dülger, Mart ayında gerçekleştirilen 80 milletvekili ziyaretinin de, dünkü kongrenin de, şehirde partiye bakış açısı bakımından olumlu yansımaları olduğunu ifade etti.

“ATATÜRK DE ERZURUM’DA KONGRE YAPMIŞTI”

İlk il dışı kongrenin Erzurum’da yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Dülger, CHP’nin kongresi ile Atatürk ve ekip arkadaşlarının, ulusal bağımsızlığın koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine dair kararı verdikleri Erzurum Kongresi arasında bağ kurdu. Dülger, “Biliyorsunuz, yüzyılımızın başında Cumhuriyet kurulmadan evvel de Atatürk Erzurum’da kongre yapmıştı. Genel başkanımız da, Erzurum Kongresinin 103’üncü yılında 128 milletvekili ile ilk il dışı kongresini şehrimizde yaptı.” diye konuştu.

128 MİLLETVEKİLİ İLE 128 MİLYAR DOLAR ARASINDA BAĞ VAR MI?

128 milletvekilinin, ‘128 milyar Dolar nerede?’ kampanyası ile ilişkisi olup olmadığını sorduğumuz Dülger, “Bizim 134 milletvekilimiz var. Bazıları hasta idi gelemedi, başka işlerden dolayı gelemeyenler oldu. Biraz tesadüf oldu ama iyi de bir tesadüf oldu.” dedi.

YÜZDE 3.7’DEN YÜZDE 10’A…

Mart ayında gerçekleşen 80 milletvekili ziyaretinin üzerine, ilk il dışı kongresinin şehirde yapılmasının, partinin oylarına olumlu yansıması olduğunu ifade eden Dülger, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletvekillerimiz geldikçe, halkı dinledikçe, özellikle ekonomik problemlerden dolayı AK Parti’den kopuş oldukça partimize olan ilgi arttı. Oyumuz da arttı. Normalde CHP Erzurum’da yüzde 3.7 civarında oy alıyordu. Son ORC anketinde oy oranının yüzde 8.5’e yükseldiğini görüyoruz ama sahada yaptığımız tespitlere göre bu oran en az yüzde 10 görülüyor. Bunu da üye katılımından, halkımızın partiye geliş gidişinden anlıyoruz. Milletvekillerimiz de Mart ayından sonra halkın bakış açısının değiştiğine tanık olduklarını söylediler.”

ÜYE KATILIMI DA ARTTI

9 aydan bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü söyleyen Dülger, ilk göreve geldiğinde 2 bin 700’ler civarında olan üye sayısının, son aylardaki katılımlarla 4 bin civarına geldiğini ifade etti.

Yakın zamanda yine genel merkez katılımıyla üye katılım toplantısı düzenleyeceklerini kaydeden Dülger, “Arada istifa edenler de oluyor ama buna rağmen 9 ayda üye sayımız 1000 civarında artış gösterdi. Dünkü kongre kapsamında üye katılım toplantısı düzenlenmesi talebi geldi. Ancak biz kongrenin önüne geçmemesi için onu ileri bir tarihe bıraktık. Yani, yakın bir zamanda, yine genel merkez katılımıyla bir üye katılım toplantısı daha düzenlenecek.” diye konuştu.

“VATANDAŞ HER ŞEYİN SUÇLUSUNUN MUHALEFET OLDUĞUNA İNANMIYOR”

Partiye gelen vatandaşın en çok ekonomi ve hukuksuzluktan şikayetçi olduğunu vurgulayan Dülger, şöyle devam etti:

“Mesela bir esnaf dedi ki, ‘Ben Kılıçdaroğlu’na oy vermem diyordum ama bir taziyede bir adamla konuştuğumda bana, 80 yıldır CHP iktidar olmadı neden suçluyorsun deyince düşündüm. İktidar muhalefeti suçluyor ama muhalefet zaten iktidar olamamış, sorumlusu olamaz.’ dedi. Yani vatandaş, sosyal medyanın da etkisiyle artık her şeyin suçlusunun muhalefet olduğu söylemine inanmıyor. Özellikle gençler inanmıyor.”

“KADIN KOLLARI BAŞKANIMIZ BAŞÖRTÜLÜ, DİNLE SORUNUMUZ YOK”

CHP’nin dinle sorunlu olduğu algısının da pratikte hayat bulmadığının dile getiren Dülger, “Mesela benim kadın kolları başkanım başörtülü. Dün kongremize peçeli, tesettürlü hanımlar geldi ve üye oldu. Dolayısıyla partimizin dinle bir sorunu yok, insanlar da bunu artık biliyor. Ama biz bunu afişe etmek istemiyoruz. Çünkü biz ülkenin güzel yönetilmesine talibiz. Bunları anlatmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme