Erdoğan'dan Kanal İstanbul mesajı

Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı ve toplu alış törenleri için Çanakkale'ye geldi.

Erdoğan'dan Kanal İstanbul mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan köprüde yaptığı konuşmada gelecek yılın en geç 18 Mart’ında, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılacağını ifade ederek, "Yatırım tutarı 2,5 milyon avro olan Kınalı Savaştepe otoyol ve köprü projesini yap-işlet-devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Köprünün hizmete girmesiyle bugüne kadar sis ve olumsuz hava şartları sebebiyle kesintiye uğrayan boğaz geçiş trafiği hiçbir engele takılmadan yapılacak. Seyahat 6 dakikaya inecek. Marmara bölgemizi çepeçevre kuşatan otoyol projemizin bu önemli ayağını inşallah başarıyla tamamlamak üzereyiz.” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORTA AÇIKLIKLI KÖPRÜSÜ

Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670’i mühendis, 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalıştığını, 106 alt yüklenicinin görev yaptığını anlatan Erdoğan, “Dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü, tasarım mühendisliği inşası ve ülkemize kazandırdığı teknik birikimi ile gerçekten önemli bir eserdir. Şimdiden ülkemizin sembollerinden biri hâline dönüşen bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefine bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır." ifadelerini kullandı. 

“KANAL İSTANBUL DEVRİM OLACAK”

Kanal İstanbul ile deniz yolunda devrim niteliğinde adımı hayata geçireceklerini kaydeden Erdoğan, "Sevgili milletim. Devletlerde süreklilik esastır. Zaten bunların iktidar yüzü görme imkânları olmayacak. Milletim onlara böyle bir fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı olmayan muhalefetin 2023’te iktidarı almak gibi bir imkânları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu şekilde tehdit etmek, sürekliliği bir kenara koyarak, buna girmeyin, girerseniz paranızı alamazsanız yaklaşımına girmeleri, devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını, bu ülkeye ne kadar ihanet içinde olduklarının ifadesidir. Aziz milletim" diyerek muhalaefetin Kanal İstanbul söylemlerini eleştirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bölge milletvekilleriyle vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme