Devlet Bahçeli: "Sabrımızı zorlamasınlar"

Yunanistan'ın Ege'de Türkiye'ye karşı artan tacizlerine sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, Ege adalarının Türkiye'nin hakkı olduğunu söylerken "Sabrımızı zorlamasınlar." dedi.

Devlet Bahçeli:  &quotSabrımızı zorlamasınlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile Aday Belli Karar Net mitingi düzenledi. Burada partililere seslenen Bahçeli, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"ADALAR HELALİ HAKKIMIZDIR"

Bahçeli son dönemde Yunanistan ile Türkiye arasında artan gerilime ve Yunan tarafının kışkırtmalarına dikkat çekti.

Yunanistan'ın tacizlerine son vermesini isteyen Bahçeli, "Yunanistan yönetimi ayağımızın altında dolaşmaktan vazgeçmelidir. Tacizlerine son vermelidir. Üzerinde haksız ve hukuksuz oturduğu adalar helali hakkımızdır, sabrımızı zorlamasınlar. Denize dökülmeyi tekrar canları çekiyorsa sadece bize söylesinler, alayını göndeririz." diye konuştu.

"TÜRKİYE ASLA ETMEYECEKTİR"

Bahçeli, HDP'ye bakanlık verilmesi tartışmalarına da değindi. CHP Milletvekili Gürsel Tekin'in ortaya attığı ve son dönemde kamuoyunda hararetli bir şekilde tartışılan konuya Bahçeli sert şekilde karşı çıktı. Bahçeli, "Zillet ittifakının içinden en azından dürüst açıklamalar yapanlar da vardır. HDP'nin desteğiyle Büyükşehir Belediyesini kazanan partiler şimdi HDP'ye bakanlık vaadinde bulunmuştur. Tepkiler yükselince CHP'nin geri adımı kurnazca bir manevradır. Türk milleti asla müsaade etmez, etmeyecektir. HDP'ye bakanlık vermek demek, teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara da yerleşmesi demektir."  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme