Devlet Bahçeli'den Tunç Soyer'e 'Osmanlı' tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Tunç Soyer'i hedef alarak "Küstahça sövdüğü Osmanlı padişahından başkası değildir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiş." dedi.

Devlet Bahçeli'den Tunç Soyer'e 'Osmanlı' tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in 9 Eylül kurtuluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmasıyla tartışma konusu yarattı.  Konuşmasında "100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları ve çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar." ifadelerini kullanan Tunç Soyer'e Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haddini bilmez, ahlaksız." diyerek tepki gösterdi.

Bir tepki de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

Kayseri mitinginde konuşan Bahçeli, "Dünyanın hiçbir yerinde atasına, milli anılarına ülkemizdeki bir güruh kadar yıkıcı, yaralıyıcı konuşan yoktur." vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"NE ÖĞRENMİŞSE ZALİM BABASINDAN ÖĞRENMİŞ"

"Milli mücadele yolunu açan İzmir belediye başkanının küstahça sövdüğü Osmanlı padişahından başkası değildir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur. Günahları diz boyudur. Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir."  ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme