DEVA Partisi lideri Babacan: 'Sayıştay susturulmaya çalışılıyor'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 'Sayıştay raporları çıkarken örtülmeye çalışılıyor. Sayıştay bir şey derken susturulmaya çalışılıyor.' dedi.

DEVA Partisi lideri Babacan: 'Sayıştay susturulmaya çalışılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi lideri Ali Babacan katıldığı TV programında gündeme ilişkin konuştu.

Merkez Bankası’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı bir kasa olarak niteleyen Babacan “Biz ne yapacağız? Merkez Bankası Başkanı adayları önce TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kendilerini anlatacaklar. Ardından soru cevap seansı başlayacak. Milletvekilleri de basın da soracak. Önce toplumun terazisine çıkacak. Sunuşundan ve sorulara cevabından anında kanaat oluşur. BDDK Başkanı, TÜİK Başkanı da böyle. Gitsin anlatsın bakalım nasıl yöneteceğini.” ifadelerini kullandı.

“HAZİNE ZATEN AFAD’A PARA VERECEK, KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?”

Merkez Bankası’nın birikmiş karının bir kısmını AFAD’a bağışladığını belirten Babacan “Sen zaten kârını Hazine’ye devredeceksin. Hazine de zaten paraya ihtiyacı varsa AFAD’a para verecek. Kamu kuruluşlarının bağış yapması ne demek? Devlet sağ cebinden sol cebine koyuyor. Ziraat Bankası’nın kârıysa da Halk Bankası’nın kârıysa da Merkez Bankası’nın kârıysa da Hazine’ye gidiyor. Hepsi Hazine’den AFAD’a verilmesi gereken paralar. Kimi kandırıyorsunuz?” diye konuştu.

“SAYIŞTAY RAPORLARININ ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“Nihayetinde Sayıştay bunları denetler. Kimin adına? TBMM.” diyen Babacan “Meclis üzerinde ve Sayıştay üzerinde bu kadar baskı varken normal şartlarda bir denetim mümkün mü? Sayıştay raporları çıkarken örtülmeye çalışılıyor. Sayıştay bir şey derken susturulmaya çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme