Cumhurbaşkanı Erdoğan, YRP Lideri Erbakan'ı ziyaret edecek

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ne zaman ziyaret edeceği merak konusuydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YRP Lideri Erbakan'ı ziyaret edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YPR'nin Cumhur İttifakı'na katılmasıyla birlikte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YPR Lideri Erbakan'ın görüşmesine çevrildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00'da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulunacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI İMZA YARIŞINDAN ÇEKİLDİ 

Cumhurbaşlanlığı adayı için 100 bin imza süreci öncesinde AK Parti genel başkanvekillerinin YPR'ye yönelik ziyaretleri ardından, YPR'nin Cumhur İttifakı'na katılımı için 30 maddelik teklif sunduğu öğrenilmişti.

Maddeler arasında "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması"nın yer aldığı belirtilmişti.

Bunun üzerine anlaşmaya varamayan taraflar görüşmeyi sonlandırmış ve Fatih Erbakan Cumhurbaşlanlığı adayı için 100 bin imza sürecine katılmıştı. 

Bu süreçte Erbakan,"Derlerse ki, bu maddelerde mutabıkız, bunların uygulanması için gayret göstereceğiz, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz." demiş ve ittifaka karşı açık kapı bırakmıştı. 

CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILDI

İmza sürecinde ise Erbakan, tarafların uzlaşamadığını belirtmiş ve YPR'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı adına kampanya yürütmüştü. 

Bu süreçte ise beklenmedik bir olay yaşandı. Fatih Erbakan, Cumhurbaşlanlığı adaylığından çekildiğini ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Beştepe'deki görüşmesi ardından Erbakan, "Partimizin ittifak sürecinde başından itibaren talep ettiğimiz prensipler konusunda uzlaşmaya vardık." dedi. 


 

Bakmadan Geçme