Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu: "Türkiye'de Kürt sorunu yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerdeki 'Kürt sorunu' tartışmasına noktayı koydu: "Türkiye'de Kürt sorunu yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu: &quotTürkiye'de Kürt sorunu yok"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BM Genel Kurulu'nun ardıından Newyork'taki Türkevi'nde basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Milletvekili Sezai Temelli'nin"Kürt sorununun çözümü İmralı'dadır." açıklaması ile başlayan 'Kürt sorunu' tartışmalarına değerlendirmede bulundu.

Sonraki süreçte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve HDP 26. Dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün de dahil olduğu söz düelloluları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur." dedi. 

Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kürt sorununu HDP çözer” dedi. Seçimlerin yaklaşmasına yakın bir dönemde bu tür ittifaklar, bu tür açıklamalar nasıl değerlendirilir? Bir de HDP kendi arasında ikiye mi bölünüyor?” sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:
“Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur” Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim.”

Yorumlar 1
Atakan 23 Eylül 2021 20:15

RTE yok deyince, yok mu oluyor ?

Bakmadan Geçme