Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kur spekülasyonunu bir saatte atıverdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, gündeme dair önemli noktalara değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: &quotKur spekülasyonunu bir saatte atıverdik"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi yanındaki alanda gerçekleştirilen Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü ve Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binası, Yunus Emre Cem Evi gibi yapımını tamamlanan projelerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, pitbul gibi yırtıcı hayvanların sahiplerine uyarıda bulundu. 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Tüm belediyelerimize sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama hem de o canları korumalarını istiyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen hadise. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın." dedi. 

"BEN EKONOMİSTİM"

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti, "Ben ekonomistim. Benim işim bu. 40 yıl siyasette bu türlerle uğraştık. Türkiye’nin gerçekleriyle ekonominin işleyişle ilgisi bulunmayan ülkemizin kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ve bunu bir saatte atıverdik. Bunu büyütmek için ortada gezen milletvekilleri ve ekonomistleri hayretle seyrettik. Akla mantığa sığmayan senaryoları ne karanlık hayalleri gördük mü, bunları yaşadık mı? Ülkesinin milletinin felaketi uğruna iktidar peşinde olanlara şahitlik ettik. Bu süreç boyunca biz hep çalıştık."

"ELEKTRİĞİ ENERJİ BAKANLIĞI VERİR BE HEY CAHİL"

Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bize oy verin, size elektiriği bedava vereceğiz." ifadelerine tepki göstererek, "Şanlıurfa’ya gidiyor bir başka yalan söylüyor, Adana'da bir başka yalan söylüyor. Şanlıurfa’da belediyeyi bize verin elektriği bedava verelim diyor. Be hey gafil, elektriği bedava verme hakkına belediye başkanı sahip mi? Fatma Hanım, var mı böyle bir yetki? Adana’ya gittin, Adana Belediyesi CHP'de. Adana'nın yarsısı çiftçi. Hadi Adana'nın yarısına elektriği ver. Elektriği veren biziz biz. Elektriği Enerji Bakanlığı verir be hey cahil. Zaten hayatınız yalan. Seçimlerden önce suyu, elektriği bedava vereceğiz dediler, neyi bedava verdiler? 2023 giden bu yolda bu tuzaklara düşmeyelim, bunları hüsrana uğratalım." cevabını verdi.

"SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK"

Seçim tarihinin öne çekilmeyeceğini tekrar dile getiren Erdoğan, "Bay Kemal, Meral Hanım boşuna uğraşmayın seçim Haziran 2023 de yapılacak, öne gelmesi diye bir şey söz konusu değildir.
Bu süreçte ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında faizleri arttırın, bundan başka çözüm yok diyenler. Bay Kemal ne diyordun? Faizi sıfırlayın, her türlü desteği sağlayalım diyordun. Dün ne dedin bugün ne diyorsun. Yaşananlar bunların ne kadar sığ, boş, kifayetsiz ve hazırlıksız olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı."
diye konuştu.

“BUNLAR SÜRÜNÜN HEPSİNİ KAYBEDERLER”

Erdoğan, muhalefetin 3 keçiyi bile güdemeyeceğini belirterek, "Bunlara 3 keçi emanet edip Islahiye Nurdağı yaylarına sürseniz hepsini kaybedeler. Bunlara ne ekonomi, ne güvenlik, ne dış politika emanet edilmez. Bunlar yönettiği belediyelerde yolları yapmayı, çöpleri toplamayı beceremiyor. Ülke bunların elinde kalsa güvenliği terör örgütlerin ekonomiyi IMF’e bırakırlar, aralarındaki kavgadan da fırsat bulurlarsa kendilerine çilingir sofralarında keyif çatarlar. Bizim tek derdimiz ülkemizi yatırımla istihdamla ihracatla cari fazlayla büyütmeye devam ederek hedeflerimize ulaşmaktır. Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmasına hiç olmadığımız kadar yakınız. Bizi en iyi ihracatı yıllık 10 milyarı bulan Gaziantep anlar. Gaziantep’in en güçlü şekilde yanımızda olacağımızdan şüphem yok." diye konuştu.

KILIÇDAOĞLU'NA BEYRAN, KEBAP VE BAKLAVA TAVSİYESİ

Erdoğan, konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na fabrika göndermesinde bulunarak, Gaziantep'e giderek beyran, kebap ve baklava yemesini tavsiye etti. Erdoğan, "Sizler gayretiniz ve başarınızla bu bölgenin kaderini değiştirdiniz. Gaziantep bizim her yerde örnek gösterdiğimiz model olarak sunduğumuz gururumuzdur. Gaziantep şimdi 6'ncı OSB'yi kuruyor. Bay Kemal, lütfedip gelirsen yerini gösterirler. Kendilerini fabrikaları da saymaya bekleriz. Bu vesileyle beyranını, kebabını, baklavasını yerler ağızları tatlanır. İnsanıyla muhabbet edip yürekleri ferahlar." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme