Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhur İttifakı'nın adayı da seçim tarihi de belli"

Kayseri'de Ankara-Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti adaylarını açıklamadıkları için eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: &quotCumhur İttifakı'nın adayı da seçim tarihi de belli"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de, fabrika ve  Ankara-Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı açılış törenine katıldı. 

"BUNLARI BAY KEMAL YAPABİLİR Mİ?"

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde vatandaşa seslenen Erdoğan, Kayseri'ye 54 milyarlık müjde ile geldiklerini söyledi. Açılışı yapılan  Ankara-Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, 142 kilometrelik proje tamamlandığında, Ankara-Kayseri arası mesafenin 2 saate düşeceğini ifade etti. Erdoğan, "Türkiye'yi hızlı tren konforuyla biz tanıştırdık. Yerköy-Kayseri hattı 142 km uzunluğa sahiptir. Kardeşlerim bunları ana muhalefetin başındaki Bay Kemal yapabilir mi? Yavru muhalefet yapabilir mi? Proje tamamlandığında Kayseri-Ankara arası 2 saate düşecek." dedi. 

Kayseri'deki toplu açılış törenine katılım yüksek oldu.

"HALÂ ADAYLARINI AÇIKLAMADILAR"

Öte yandan, muhalefeti adaylarını açıklamamakla eleştiren Erdoğan, "Hala adaylarını açıklamadılar. Bay Kemal, Cumhur İttifakı'nın seçimler için adayı da belli. Seçim tarihi de belli. Millet İttifakı kendine güvenseydi, şurada seçime kalmış neredeyse 10 ay, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi." diye konuştu.

YILBAŞINDA ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM

Ekonomiye dair de açıklamalarda bulunan Erdoğan, küresel ekonomik krize rağmen önemli yatırımlar yaptıklarını, vatandaşlardan sabır beklediklerini dile getirdi. Yılbaşında asgari ücrete yeni bir zam müjdesi daha veren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küresel ekonomik sorunlardan biz de ister istemez biz de etkileniyoruz. Salgın döneminde önceliğimizi insanımızın sağlığıyla birlikte işini kurmasına verdik. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadık. Önceliğimiz istihdamın artmasıdır. İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz. Daha yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik. Yıl sonunda 300 milyar dolara yakın bir değere ulacağız. Turizmde de beklentileri aşan bir hareketlilik yaşıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlar yaptık. Gelimeleri göz önünde tutarak memur ve emekli maaşlarıyla birlikte asgari ücreti yeniden düzenledik. Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Kurban Bayramı'nda yolları görmedik mi? Otomobilden nakliye TIR'larından geçilmiyordu.

TAHIL KORİDORU

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Dün İstanbul'da önemli bir başarıya imza attı. Ukrayna tahılının Karadeniz'den sevk edilmesi için anlaşmayı yaptık. Önümüzdeki günlerde başlayacak gıda trafiğiyle krizin aşılmasına katkı sağlayacağız. Rusya ve Ukrayna arasında barış tesis edilene kadar diplomatik çabalarımızı sürdürmekte kararlıyız."

"HOKKABAZLIKLA SİYASET YAPMAYIN"

"Siyaset adı altında bozgunculuk yapan gafillere sesleniyorum. Yalanla hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masa başı oyunlara harcamak yerine Ankara'nın dışına çıkın."

Bakmadan Geçme