Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Biz size inanıyoruz, siz de Cumhur İttifakı'na inanın''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli ile Hatay'da depremzedeleri ziyaret etti, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Biz size inanıyoruz, siz de Cumhur İttifakı'na inanın''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da depremzedeleri ziyaret etti. Depremzederle sohbet eden Erdoğan, bir dizi açıklamada bulundu. 

Erdoğan, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaptığı açıklamada, “Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte mevcut duruma göre Hatay’da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz.” dedi. 

HATAY - SAMANDAĞ 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle birlikte Hatay’ın Samandağ ilçesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Buradaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafyamızda asırlardır oynanan oyunları artık çöpe atma, kendi oyunumuzu yazma, yönetme ve sergileme vakti gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Erdoğan, “Geniş bir alanda etkisi hissedilen bu afetin en çok yıkıma ve can kaybına yol açtığı şehrimiz Hatay’dır. Antakya’da Samandağ kadar pek çok ilçemizi derinden sarsan afetin boyutlarını anlatmaya kelimeler kafi gelmiyor. Asrın felaketi olarak tanımlanan bu depremin aynı zamanda zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü günlerde olması sıkıntılarımızı daha da arttırdı. Pisti zarar gören Hatay Havalimanı'nın uçuşa kapanması, yolların hasar görmesi, ilk günlerde haberleşmenin güçlükle yapılabilmesi ilave sorunlar olarak karşımıza çıktı. Buna rağmen devlet ve millet olarak afetin ilk anından itibaren Hatay’a ve tüm deprem bölgesine ulaşmak için canla başla gayret ettik.'' dedi.  

Samandağ'dan önemli başlıklar şöyle: 

“Ülkemizin dört bir yanından ihtiyaç duyulan tüm aracı gereci cihazı da bölgeye getirdik. Ancak tüm çabalara rağmen ilk günlerde vaktinde yetişemediğimiz yerler oldu. Afet bölgesinin genişliğine ve yıkımın büyüklüğüne rağmen devletin ve milletin tüm imkanlarını deprem bölgesi için seferber edildiğinden kimse şüphe etmesin.''

“Biz kalıcı konutların yapılması için hemen kolları sıvadık. Yer tespiti yapılan, zemin ve etüt çalışmaları biten yerlerde süratle temelleri atıp işe başladık. Orta hasırlıların da dahil edilmesiyle yaklaşık 650 bin konut ihtiyacımızın olduğunu gördük. Acil ihtiyaç olan 244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasını 1 yıl içerisinde bitirecek bir planlamayla yolumuza devam ediyoruz. Samandağı’nda inşa edeceğimiz konut sayısı 17 bin 331’dir.''

''Hamdolsun Türkiye 6 Şubat depremlerinin sınamasından anlının akıyla çıkmıştır. Her dönemde görülebilecek birkaç kötü hadise, kötü ses, provokasyon girişimi dışında kalplerimizi de, ellerimizi de birleştirerek yaşadığımız felaketin yaralarını sardık.''

"Katar, 1 ay içinde konteyner sayısını 10 bine tamamlayacak."

"1 yıl içinde 244 bin konutun, 75 bin köy evinin inşasını tamamlayarak acil ihtiyacı gidereceğiz."

"Sizlerden bir yıl sabretmenizi istiyorum."

"Katar'ın konteynerlerinin bini geldi, 4 bini yolda, 1 ay içinde 10 bine tamamlanacak."

HATAY - DEFNE 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Defne’de Sahra Hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Erdoğan'ın buradaki konuşmasında önemli başlıklar şöyle: 

"Biz size inanıyoruz, siz de Cumhur İttifakı'na inanın."

“Yıkılan her şeyi daha iyisiyle yerine koymamız mümkündür, birçok depremde biz bunları ispatladık."

Bakmadan Geçme