Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Beceremiyorlarsa aday bulma konusunda yardımcı olabiliriz"

Denizli'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 6'lı masaya "Beceremiyorlarsa aday bulma konusunda yardımcı olabiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: &quotBeceremiyorlarsa aday bulma konusunda yardımcı olabiliriz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 milyar lira değerindeki 232 tesisin toplu açılışını gerçekleştirmek üzere Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz adaylarını açıklamayan altılı masaya göndermede bulundu. 

"Beceremiyorlarsa aday bulma konusunda yardımcı olabiliriz." diyen Erdoğan, şunları söyledi: 

“Kısır siyasi ihtirasların, günü birlik çıkarları için bir araya gelenlerin taksimatta nasıl birbirine düştüklerini hepimiz ibretle takip ediyoruz. Entrikanın, gürültünün, Bizans tipi taht kavgalarının ardı arkası kesilmiyor. Ortada fol yok, yumurta yok. Daha kazanılmış bir seçim yok ama bunlar hangi koltuğa kimin oturacağının kavgasına tutuşmuş vaziyetteler. Toplantı üstüne toplantı yapıyorlar fakat bizim karşımıza çıkarak, bizimle er meydanında rekabet edebilecek bir isim dahi bulamıyorlar. Bir arada ‘Seçim tarihi netleşsin, adayımız hazır’ dediler. Daha sonra ‘Aday belli ama yıpratmamak için açıklamıyoruz’ bahanesine sarıldılar. Şimdi de Anayasa'dan, Seçim Yasası'ndan bihaber çıkışlarıyla ‘Madem bizim adayımız yok, Cumhur İttifakı'nın da olmasın’ demeye getiriyorlar. Kendi seçmenleri başta olmak üzere milletin karşısına bir isimle çıkmak yerine, geçmişte söylediklerini inkar pahasına bize sataşıyorlar. Bizimle siyaset sahnesinde mücadele etmeye cesaret edemedikleri için 15 yıl önceki 367 vari hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Oynamasını bilmeyen önce ‘Yerim dar’, yerini genişletince ‘Yenim dar’ dermiş. CHP ve masadaki ortaklarının durumu aynen bu şekilde beceriksizliklerini, kifayetlerini çapsızlıklarını kabullenmek yerine her hafta yeni bir bahane üreterek kaçınılmaz akıbeti saklama yoluna gidiyorlar. Ama hangi siyasi hokkabazlığı denerse denesinler, mızrağı çuvala sığdıramazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizle bizim aramıza giremezler. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar, sandıkta hesap vermekten kurtulamazlar. CHP ve şürekasına artık ipe un serme politikalarından vazgeçmeleri çağrısında bulunuyorum. Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine, 14 Mayıs’ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır. Eğer bu kadarını beceremiyorlarsa, ülkenin her meselesini çözmüş bir parti olarak elbette kendilerine yardımcı olmaya çalışırız. Ama her şeyi bizden beklemesinler. Madem binalarına siyasi parti tabelalarını asmışlar bu kadarını da bir zahmet kendileri yapsınlar. Şaka bir yana maalesef karşımızdaki hazin manzara budur. Biz kimin ne yaptığını, kimin ne dediğine bakmadan sözümüzü milletimize söylemeye yönümüzü, doğruya doğru dönmeye devam edeceğiz."
 

Bakmadan Geçme